פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בחש

      תבשיל אורז בוכרי

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      אורז עם בשר ועשבי תיבול ( , אפיק גבאי)
      אורז עם בשר ועשבי תיבול ( , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6 מנות
      • 2 כוסות אורז עגול
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
      • 750 גרם בשר צלעות טרי (ניתן להשתמש גם בצוואר או כתף), חתוך לקוביות קטנות
      • 1/2 2 כוסות מים
      • 1/2 צרור שמיר (אפשר פחות אם לא אוהבים)
      • צרור כוסברה, קצוצה היטב
      • צרור פטרוזיליה, קצוצה היטב
      • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את האורז בהרבה מים כשעה וחצי (במקביל לבישול הבשר).
      • 2. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות הבצל 10 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ-10 דקות, עד שהוא משנה את צבעו.
      • 3. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
      • 4. מבשלים מעל להבה בינונית כשעה וחצי או עד שהבשר נימוח.
      • 5. שוטפים ומסננים את האורז. מוסיפים את האורז, הירוקים הקצוצים ושבבי הצ'ילי לסיר, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. אם צריך, מוסיפים מים לכיסוי האורז ב-1 ס"מ.
      • 6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 20-30 דקות או עד שהאורז מבושל. מכבים את האש, משהים 5 דקות לפני שפותחים ומגישים.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -