וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בחש

תבשיל אורז בוכרי

מתכון מאת: מערכת וואלה

אורז עם בשר ועשבי תיבול. אפיק גבאי,
אורז עם בשר ועשבי תיבול/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 750 גרם בשר צלעות טרי (ניתן להשתמש גם בצוואר או כתף), חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 צרור שמיר (אפשר פחות אם לא אוהבים)
  • צרור כוסברה, קצוצה היטב
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה היטב
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז בהרבה מים כשעה וחצי (במקביל לבישול הבשר).
  • 2. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות הבצל 10 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ-10 דקות, עד שהוא משנה את צבעו.
  • 3. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
  • 4. מבשלים מעל להבה בינונית כשעה וחצי או עד שהבשר נימוח.
  • 5. שוטפים ומסננים את האורז. מוסיפים את האורז, הירוקים הקצוצים ושבבי הצ'ילי לסיר, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. אם צריך, מוסיפים מים לכיסוי האורז ב-1 ס"מ.
  • 6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 20-30 דקות או עד שהאורז מבושל. מכבים את האש, משהים 5 דקות לפני שפותחים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully