וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל אורז, עוף ואפונה

מתחשק לכם טעם ים תיכוני לארוחת הצהריים? בתוך שעה תוכלו לקבל סיר מלא באורז נהדר, עם טעמים הודים חזקים, ונתחי עוף שנהנים מכל ההצגה.

מתכון מאת: עומאר עילוואן, מערכת וואלה

מתכוני אפונה ירוקה בחג' כחיל. נמרוד סונדרס
מתכוני אפונה ירוקה בחג' כחיל

מצרכים למתכון

  • ל-8-9 מנות:
  • 1 קילו אורז יסמין
  • מים / ציר עוף / ציר בשר
  • 1 קילו אפונה
  • 6 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 קילו נתחי חזה עוף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות קארי
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
  • תבלינים:
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית הל טחון
  • מערבבים יחד את כל התבלינים

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות, ללא העור. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, ומבשלים את החזה יחד עם קוביות הגזר.
  • 2. יוצקים לסיר שמן זית. מחממים מעט ומוסיפים לסיר אפונה, גזר, עוף, קארי, מלח ופלפל אנגלי. מבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה, תוך כדי ערבוב.
  • 3. להכנת האורז: יוצקים 2 כפות שמן זית לסיר, ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים על כל כוס אורז יסמין – 1.5 כוסות מים / ציר עוף / ציר בשר. מוסיפים כף מתערובת התבלינים, ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות. לפני שהמים נספגים באורז, מכבים את האש וממתינים כ-10-15 דקות.
  • 4. אופן ההגשה: מפזרים ועורמים את האורז על צלחת גדולה. יוצקים מעל את תבשיל האפונה, הגזר וחזה העוף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully