קדירת עוף בשומר, אפונה ויין לבן
מתכון מתוך הספר "הכל בסיר אחד", מאת בני סיידא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 כרעיים של עוף טרי
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- ½ כפית כורכום
- ½ כוס קמח לקימוח
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 פקעות שומר חתוכות לאורך
- 1 ¼ כוסות יין לבן יבש
- 300 גרם אפונה קפואה
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הכרעיים במלח, פלפל וכורכום. מקמחים משני הצדדים ומנערים מעודפי קמח.
- 2. בסיר כבד מחממים מחצית מכמות שמן הזית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שיזהיבו. מעבירים לצלחת.
- 3. מוסיפים לסיר את יתרת השמן, הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים 6 דקות. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את השומר, יוצקים את היין ומביאים לרתיחה.
- 4. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעה ורבע.
- 5. מוסיפים לסיר את האפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם, בעיטור פטרוזיליה קצוצה.