וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת עוף בשומר, אפונה ויין לבן

מתכון מתוך הספר "הכל בסיר אחד", מאת בני סיידא.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שומר. Artoday
שומר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 4 כרעיים של עוף טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כוס קמח לקימוח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 פקעות שומר חתוכות לאורך
  • 1 ¼ כוסות יין לבן יבש
  • 300 גרם אפונה קפואה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את הכרעיים במלח, פלפל וכורכום. מקמחים משני הצדדים ומנערים מעודפי קמח.
  • 2. בסיר כבד מחממים מחצית מכמות שמן הזית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שיזהיבו. מעבירים לצלחת.
  • 3. מוסיפים לסיר את יתרת השמן, הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים 6 דקות. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את השומר, יוצקים את היין ומביאים לרתיחה.
  • 4. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעה ורבע.
  • 5. מוסיפים לסיר את האפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם, בעיטור פטרוזיליה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully