קדירת עוף בסגנון אתיופי
אבי ביטון מפרגן למסעדת גוג'ו המופלאה ברחובות ויוצר מנת עוף מתובלת ועזת טעם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 3-4 סועדים
- 5 כפות שמן קנולה
- 3 בצלים גדולים קצוצים קטן מאוד
- 6 שוקי עוף
- 6 ביצים קשות קלופות
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כפית הל
- 2 כפות פפריקה חריפה
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב עם שמן מטגנים את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- 2. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן ביחד על אש קטנה כ- 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- 3. מסדרים מעל הבצל המתובל, את שוקי העוף והביצים ומוסיפים מים כמעט עד כיסוי (בערך 2 כוסות).
- 4. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כשעה ורבע.