וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון לחמין בוכרי

הבשלנית מיטב פנחסוב הדר מסבירה איך מכינים את החמין הבוכרי הנקרא אושיסבו

מתכון מאת: מיטב פנחסוב הדר, מערכת וואלה

אושיסבו- חמין בוכרי. דרור עינב,
אושיסבו- חמין בוכרי/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: 5 סועדים
  • שמן קנולה לטיגון (לא שמן זית)
  • 3 גזרים מגורדים גס על פומפיה
  • 700 גר' בשר בקר לבישול ארוך (כתף, שפונדרה, אוסובוקו) או 1 ק"ג סטייק פרגיות
  • 400 גר' עגבניות מרוסקות
  • 200 גר' רסק עגבניות
  • 6-7 כוסות מים רותחים
  • 3 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
  • 4 תפו"א חצויים לאורכם
  • 3-5 ביצים
  • מלח גס לפי הטעם (בערך 2 חופנים)
  • פלפל שחור
  • 2-3 כפות דבש (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר גדול ועמוק (רצוי מברזל יצוק) ומקרמלים את הגזרים על אש בינונית כ-15 דקות תוך ערבוב.
  • 2. מכניסים גם את חלקי הבשר לסיר וצורבים מכל הצדדים עד השחמה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  • 3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הדבש ו-3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 4. שופכים פנימה את האורז, 2 כוסות מים רותחים, המלח הגס והפלפל השחור. מערבבים.
  • 5. מסדרים את תפוחי האדמה והביצים הקשות מעל. למוודאים שהמים מכסים את הכל, ואם לא מוסיפים מים במידת הצורך.
  • 6. מבשלים כ-20 דקות עם מכסה, מסירים מהאש עוטפים את הפתח בנייר אלומיניום, מעליו מניחים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. ל-30 דקות.
  • 7. מורידים את טמפ' התנור ל-100 מעלות וממשיכים לצלות כל הלילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully