סלמון על סלט חם של אפונה
רון ביאלה, השף של מסעדת 'ביאלה' המצוינת עם מתכון מושלם עבור הימים הקרים של החורף: לוקחים פילטים של דג סלמון טרי, מעניקים להם ניחוחות רוזמרין, ומניחים על סלט אפונה ופטריות חם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 פילטים של סלמון נקי, במשקל 200 גרם כ"א
- מלח, פלפל שחור
- 4 ענפי טימין
- 4 ענפי רוזמרין
- 2 ניירות אפייה חצויים
- לסלט:
- 400 גר אפונה קפואה ומפושרת
- סלסלת פטריות שמפיניון
- מיץ מלימון וחצי
- 2 שיני שום פרוסות
- שמן זית
- כף חמאה
- 5 עלי מרווה
- צ'ילי אדום 4 פרוסות דקות
- 2 גבעולי נענע
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הדג: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים במרכזו של כל חצי נייר אפייה פיסת דג (העור כלפי מעלה), מעליה ענף רוזמרין וענף טימין. ממליחים ומפלפלים ומקפלים את הנייר בצורת מעטפה. מכניסים לתנור למשך 10 דקות.
- 2. מכינים את הסלט: בסיר קטן, מקפיצים במעט שמן זית את הפטריות עם השום, הצ'ילי, הבצל הירוק והמרווה. כשהפטריות מזהיבות מוסיפים אפונה, מיץ לימון, נענע וחמאה. מבשלים עוד דקה-שתיים.
- 3. מניחים את הדגים על הסלט ומגישים.