סלמון שיכור

מתכון של אלינוער רבין בשיתוף פעולה עם יקבי רמת הגולן לדג סלמון, השוחה ברוטב עשיר ומענג של יין שרדונה לבן, שמנת חמוצה וחרדל דיז'ון.

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה!
סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין. נמרוד סונדרס
סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 סטייקים של סלמון, כל אחד במשקל 200 גר'
  • 4 גבעולי שמיר
  • 40 גר' חמאה
  • 1/2 כוס יין ירדן שרדונה
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • לרוטב:
  • 2 כוסות יין ירדן שרדונה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים כל סטייק סלמון על רדיד אלומיניום בגודל 25/25 ס"מ. מניחים על כל סטייק גבעול שמיר, מעט חמאה ויין. מתבלים במלח ופלפל. סוגרים את יריעות האלומיניום בצורה רפויה למעטפת.
  • 2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות. מכבים את התנור ומשהים בו את הדג כרבע שעה.
  • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מצמצמים את היין על אש גבוהה, עד שנותרת כרבע מהכמות. מערבבים את השמנת החמוצה עם החרדל, מנמיכים את האש ומוסיפים ליין המצומצם.
  • 4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעט מלח ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
  • 5. מניחים את הדגים על צלחות אישיות ומגישים עם הרוטב (מומלץ ללוות את המנה עם ירדן שרדונה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully