סלמון שיכור
מתכון של אלינוער רבין בשיתוף פעולה עם יקבי רמת הגולן לדג סלמון, השוחה ברוטב עשיר ומענג של יין שרדונה לבן, שמנת חמוצה וחרדל דיז'ון.
סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 4 סטייקים של סלמון, כל אחד במשקל 200 גר'
- 4 גבעולי שמיר
- 40 גר' חמאה
- 1/2 כוס יין ירדן שרדונה
- מלח ופלפל שחור גרוס גס
- לרוטב:
- 2 כוסות יין ירדן שרדונה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1. מניחים כל סטייק סלמון על רדיד אלומיניום בגודל 25/25 ס"מ. מניחים על כל סטייק גבעול שמיר, מעט חמאה ויין. מתבלים במלח ופלפל. סוגרים את יריעות האלומיניום בצורה רפויה למעטפת.
- 2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות. מכבים את התנור ומשהים בו את הדג כרבע שעה.
- 3. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מצמצמים את היין על אש גבוהה, עד שנותרת כרבע מהכמות. מערבבים את השמנת החמוצה עם החרדל, מנמיכים את האש ומוסיפים ליין המצומצם.
- 4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעט מלח ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- 5. מניחים את הדגים על צלחות אישיות ומגישים עם הרוטב (מומלץ ללוות את המנה עם ירדן שרדונה).
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה