- 1. מניחים כל סטייק סלמון על רדיד אלומיניום בגודל 25/25 ס"מ. מניחים על כל סטייק גבעול שמיר, מעט חמאה ויין. מתבלים במלח ופלפל. סוגרים את יריעות האלומיניום בצורה רפויה למעטפת.
-
- 2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 210 מעלות. מכבים את התנור ומשהים בו את הדג כרבע שעה.
-
- 3. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מצמצמים את היין על אש גבוהה, עד שנותרת כרבע מהכמות. מערבבים את השמנת החמוצה עם החרדל, מנמיכים את האש ומוסיפים ליין המצומצם.
-
- 4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעט מלח ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
-
- 5. מניחים את הדגים על צלחות אישיות ומגישים עם הרוטב (מומלץ ללוות את המנה עם ירדן שרדונה).