מתכונים חמים

טארט אספרגוס ואפונה

מתכון של אבירם דותן - מסעדת Luciana

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

טארט אספרגוס ושעועית ירוקה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לטארט:
  • 500 גרם בצק עלים קר
  • 1 חלמון ביצה עם מעט מים
  • 40 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 1 חבילת אספרגוס מקולף וחלוט במים חמים
  • 300 גרם שעועית ירוקה טרייה חלוטה במים חמים
  • 200 גרם אפונה ירוקה
  • 250 גרם ריקוטה
  • 1 גביע של קרם פרש
  • מלח פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק.
  • 2. חותכים את שולי המלבן כמו מסגרת לרצועה של 1.5 ס"מ מעבירים את המלבן הבצק החתוך לתבנית. (לקבלת מסגרת עם שוליים)
  • 3. מורחים את שולי המלבן במעט מהחלבון הטרוף ומדביקים את רצועת הבצק ודוקריםאת כל הבצק במזלג. ממיסים את החמאה ומורחים במברשת את כל הבצק.
  • 4. בקערה מערבבים את הריקוטה והקרם פרש עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • 5. מורחים שכבה בעובי של 1.5 ס"מ על הבצק ומעל מסדרים את האספרגוס השעועית, והאפונה ירוקה.
  • 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך חצי שעה.
  • 7. חותחים לריבועים ומגישים חם או קר. ניתן להגיש עם קרם פרש או שמנת חמוצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully