נתחוני הודו בניחוח אסיאתי
דייוויד לוי, שף מסעדת "אוונגארד"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל צהוב
- 1 זוקיני גדול
- 2 כוסות נבטי אלפלפה
- 1 בצל ירוק חתוך גס
- 1 גזר בינוני
- 1 ראש ברוקולי
- 6 פטריות שמפיניון חתוכות
- 300 גרם רצועות חזה הודו
- 1 כף שמן שומשום
- 1/2 כוס סויה מאיכות טובה
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כף קמח לקימוח
אופן ההכנה
- 1. חותכים לרצועות דקות את הפלפלים, הגזר, הבצל והזוקיני.
- מפרידים את הברוקולי לפרחים.
- 2. מחממים מחבת עם שמן שומשום, מקמחים את ניתחוני ההודו, מקפיצים קלות עד להשחמה, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- 3. מוסיפים מעט שמן למחבת, מחממים לחום גבוה ומקפיצים בה את כל הירקות החתוכים במשך מספר דקות, מוסיפים את העוף, הנבטים, הבצל הירוק והפטריות ומתבלים בסויה סילאן והג'ינג'ר.
- 4. מגישים בצלחת עמוקה על מצע חסות רעננות.