שניצל הודו ממולא
דייוויד לוי, שף מסעדת "אוונגרד"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 נתחי הודו (שניצל) במשקל 150 גרם כל אחד מרודדים דק
- 8 פרוסות חזה אווז מעושן
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
- 4 פרוסות גבינה צהובה מתובלת (גאודה, שוויצרית, אמנטל)
- שמן לטיגון
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח לקימוח
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם לציפוי
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. מורחים את חזה ההודו בחצי כף חרדל דיז'ון, מניחים עליו את פרוסת הגבינה מקופלת לחצי, מוסיפים שתי פרוסות חזה אווז מעושן וסוגרים את השניצל כמעטפה.
- 2. מצפים את השניצל בקמח, ביצה, פירורי לחם מתובלים במלח ופלפל.
- 3. מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ לחום בינוני-גבוה ומטגנים את החזה משני הצדדים עד להזהבה.
- 4. כשהגבינה בפנים מותכת (אחרי כמה דקות) מעבירים לנייר סופג ומגישים על צלחת עם חרדל דיז'ון בתוספת חצי לימון.
- כדי לקבל מנה כשרה ניתן לדלג על שלב הגבינה ולהוסיף במקום ביצה קשה מגורדת.