הודו אפוי בדבש תמרים בנוסח עיראקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 הודו שלם (נקבה), כ-6-5 ק"ג
- למשחה:
- 5 כפות סילאן (דבש תמרים)
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- קמצוץ זנגביל
אופן ההכנה
- 1. לחמם תנור אפיה ל-170 מעלות (חום בינוני-גבוה).
- 2. לערבב היטב את כל המשחה, עד לקבלת משחה אחידה במרקמה.
- 3. לעסות היטב את ההודו במשחה, פנים וחוץ, ובמרווחים הפתוחים בין העור לבשר.
- 4. לאפות כ-3 שעות. מידי חצי שעה לאסוף את הנוזלים שנקווים בתבנית ולפזר על ההודו. לאחר כשעתיים להפוך את ההודו.