שרימפס מוקפץ על אבוקדו טרי
שרימפס ואבוקדו? תתפלאו. השף אלון גונן ממסעדת "אל-בריו" המתמחה במאכלי ים חושב שהשילוב בין פירות הים המופלאים לאבוקדו הוא קלאסי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 אבוקדו בשל חצוי לשניים מקולף וחתוך כמניפה
- 8 שרימפסים גדולים מנוכים (להשאיר זנבות)
- 30 גר' חמאה
- מיץ מלימון שלם
- כף צלפים מסוננים
- 1 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית ג'נג'ר טרי קצוץ
- חופן פטרוזליה קצוצה
- 1/2 כפית טימין
- מלח מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- 1. במחבת טפלון ממיסים את החמאה ומטגנים כדקה את השרימפסים. ברגע שהם נהפכים לורדרדים מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים דקה נוספת, מערבבים בעדינות.
- 2. מכבים את הלהבה וסוחטים חצי עגבנייה בשלה על התערובת ומוסיפים כף שמן זית.
- 3. הגשה: מסדרים מניפת אבוקדו על צלחת שטוחה, עליה מניחים בצורה יפה את השרימפסים ויוצקים את הרוטב ומגישים.