שרימפס עם פסיפלורה
זה אולי נשמע בתחילה כמו שילוב מעט מוזר, אבל המתכון של מסעדת "אל בריו" פוגע בול, בעיקר בגלל שילוב הטעמים המתקתק-חמצמץ של הפסיפלורה עם השרימפס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 6 יחידות טייגר שרימפס
- 50 גר' חמאה
- 6יחידות פסיפלורה טריה וגדולה
- כפית ג'נג'ר טרי קצוץ דק
- כפית שום טרי קצוץ דק
- רבע כוס ברנדי
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את השרימפס טייגר ומשאירים את הזנבות.
- 2. במחבת טפלון ממיסים את החמאה ומוסיפים ג'ינג'ר קצוץ ואת השום, מקפיצים את השרימפסים כחצי דקה ושופכים את הברנדי למחבת, מבעירים וממתינים שהלהבה תתכבה מעצמה.
- 3. חותכים את הפסיפלורה לחצי וסוחטים 6 חצאי פסיפלורה למחבת ומטלטלים את המחבת עד שהרוטב יתמזג עם החמאה והשרימפס המוכן.
- 4. הגשה: מסדרים את השרימפס על צלחת הגשה ומוזגים 2 כפות רוטב סביבם. את חצי הפסיפלורה הנותרת מניחים על צלחת עם כפית. (על מנת שהפסיפלורה תהיה יציבה, חותכים מעט את הבסיס.)