שיפוד שרימפס בפנקו
מתכון של עומר מילר סו-שף ב"פודארט", למנה שמחייבת בירה לצידה. פשוט משפדים את השרימפס על שיפוד, טובלים אותו בבלילת צ'יפוטלי ואז בפנקו, ומטפטפים בסוף איולי מעושן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שרימפס
- 1 כף קמח
- 1 כף קורנפלור
- פנקו (פירורי לחם יפנים)
- 2 חלמונים
- 1/2 שן שום
- 1 כפית צ'יפוטלי (סוג של פלפל חריף מקסיקני)
- מיץ לימון
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. טורפים את החלמונים, השום והצ'יפוטלי יחד. תוך כדי ערבוב, מזליפים לאט מאד את שמן הזית. המרקם המתקבל מזכיר מיונז. מוסיפים מעט מיץ לימון לדילול. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- 2. מנקים את השרימפס היטב. משפדים על שיפוד עץ קטן.
- 3. מערבבים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בלילה חלקה.
- 4. טובלים את השרימפס בבלילה מצפים בפנקו. מטגנים את השרימפס למשך דקה בשמן עמוק עד שפירורי הפנקו מזהיבים. מזליפים נקודת איולי על השרימפס.