וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרימפס בצלפים ולימון טרי

לימון הוא תמיד מלווה מצויין עבור השרימפסים, והצלפים החמצמצים רק יכולים לסייע. מתכון של השף עידו ניידרמן ממסעדת "ארומה" בזכרון יעקב.

מתכון מאת: עידו ניידרמן, rest

שרימפס בחמאה בשצ'ופק. אורן שלו,
שרימפס בחמאה בשצ'ופק/אורן שלו

מצרכים למתכון

  • ½ ק"ג שרימפס נקיים וקלופים (להשאיר את הזנב)
  • מיץ מ- ½ 1 לימונים בינוניים
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • ½ לימון חצוי פרוס דק
  • 2 כפות צלפים קטנים
  • 8-6 שינים שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מאדים במחבת את השום והצלפים בשמן זית על אש בינונית. כשהשום זהוב מוסיפים את השרימפס, מגבירים את הלהבה ומערבבים במשך חצי דקה.
  • 2. מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ לימון, יין, מלח ופלפל תוך כדי ערבוב. כשהשרימפס משנים את צבעם (הזנב לאדום והבשר ללבן). מורידים מהאש. מעבירים לצלחת ומקשטים עם עירית קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully