שרימפס בצלפים ולימון טרי
לימון הוא תמיד מלווה מצויין עבור השרימפסים, והצלפים החמצמצים רק יכולים לסייע. מתכון של השף עידו ניידרמן ממסעדת "ארומה" בזכרון יעקב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג שרימפס נקיים וקלופים (להשאיר את הזנב)
- מיץ מ- ½ 1 לימונים בינוניים
- ½ כוס יין לבן יבש
- ½ לימון חצוי פרוס דק
- 2 כפות צלפים קטנים
- 8-6 שינים שום כתושות
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מאדים במחבת את השום והצלפים בשמן זית על אש בינונית. כשהשום זהוב מוסיפים את השרימפס, מגבירים את הלהבה ומערבבים במשך חצי דקה.
- 2. מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ לימון, יין, מלח ופלפל תוך כדי ערבוב. כשהשרימפס משנים את צבעם (הזנב לאדום והבשר ללבן). מורידים מהאש. מעבירים לצלחת ומקשטים עם עירית קצוצה.