וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרימפס וקלמארי בנוסח קריאולי

את האוכל הקריאולי ניתן למצוא היום לא מעט ברחובות ניו אורלינס, וזו אחת ממנות הדגל שם, אותה מביא השף איל לביא ממסעדת "PASTIS".

מתכון מאת: איל לביא, מערכת וואלה!

ים 7. מתן כץ, מערכת וואלה! NEWS
ים 7/מתן כץ

מצרכים למתכון

  • ל4-5 מנות:
  • לתערובת התבלינים קיראולי:
  • 80 גר' פפריקה חריפה
  • 40 גר' פפריקה מתוקה
  • 40 גר' פלפל קאיין טחון
  • 20 גר' פלפל לבן
  • 20 גר' פלפל שחור טחון
  • 20 גר אבקת שום
  • 20 גר' אורגנו יבש טחון לאבקה
  • (רצוי תבלינים טריים ולא מקופסאות של סופר)
  • לשרימפס וקלמארי:
  • בין 120 ל-180 גר' לאדם שרימפס מקולף וטבעות קלמארי
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס ציר דגים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • מלח גס
  • מיץ מלימון טרי
  • 6 שיני שום קצוצות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כ-4 כפות שמן זית
  • 2 כפות תערובת תבליני קריאולי

אופן ההכנה

  • 1. במחבת ברזל כבדה מזהיבים שום בשמן זית.
  • 2. מוסיפים את הבצל וקוביות הפלפלים הטריים ומערבבים יחד כדקה או שתיים.
  • 3. מוסיפים את ציר הדגים, תערובת תבליני קיראולי והיין ומבשלים יחד.
  • 4. כשהרוטב מתחיל לרתוח, מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו. כשהרוטב מתחיל להסמיך, מוסיפים את השרימפס, הפטרוזיליה המלח ומעט מיץ לימון.
  • 5. מבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך והשרימפס מוכן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully