שרימפס וקלמארי בנוסח קריאולי
את האוכל הקריאולי ניתן למצוא היום לא מעט ברחובות ניו אורלינס, וזו אחת ממנות הדגל שם, אותה מביא השף איל לביא ממסעדת "PASTIS".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל4-5 מנות:
- לתערובת התבלינים קיראולי:
- 80 גר' פפריקה חריפה
- 40 גר' פפריקה מתוקה
- 40 גר' פלפל קאיין טחון
- 20 גר' פלפל לבן
- 20 גר' פלפל שחור טחון
- 20 גר אבקת שום
- 20 גר' אורגנו יבש טחון לאבקה
- (רצוי תבלינים טריים ולא מקופסאות של סופר)
- לשרימפס וקלמארי:
- בין 120 ל-180 גר' לאדם שרימפס מקולף וטבעות קלמארי
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1/2 כוס ציר דגים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- מלח גס
- מיץ מלימון טרי
- 6 שיני שום קצוצות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כ-4 כפות שמן זית
- 2 כפות תערובת תבליני קריאולי
אופן ההכנה
- 1. במחבת ברזל כבדה מזהיבים שום בשמן זית.
- 2. מוסיפים את הבצל וקוביות הפלפלים הטריים ומערבבים יחד כדקה או שתיים.
- 3. מוסיפים את ציר הדגים, תערובת תבליני קיראולי והיין ומבשלים יחד.
- 4. כשהרוטב מתחיל לרתוח, מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו. כשהרוטב מתחיל להסמיך, מוסיפים את השרימפס, הפטרוזיליה המלח ומעט מיץ לימון.
- 5. מבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך והשרימפס מוכן.