שרימפס בפסטו
תשכחו לרגע מפיס אנד צ'יפס וקבלו הצעה מרעננת ומקורית בהרבה למנה שכיף לאכול לצד כוס בירה. השף אלון גונן ממסעדת "אל בריו" מקפיץ שרימפס ברוטב פסטו ביתי ומגיש לצד בירת לאגר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 20 שרימפסים נקיים (להשאיר זנבות)
- חצי חבילת עלי בזיליקום נקיים
- 5 שיני שום
- 100 גר' צנובר קלוי
- 100 cc שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הפסטו: שמים את כל החומרים (פרט לשמן) בבלנדר.
- 2. תוך כדי טחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם חלק.
- 3. הכנת המנה: מקפיצים במחבת 20 שרימפסים מנוקים עם מעט שמן זית. לאחר דקת הקפצה מוסיפים את הפסטו למחבת ומנמיכים את האש (לא להביא את הפסטו לרתיחה מחשש להתפרקות שמן הזית).
- 4. כשהשרימפסים הופכים לורדרדים יש להוסיף מיץ מחצי לימון ומעט מלח גס. מגישים עם אורז או פירה או על סלט ירוק, לצד כוס בירה קלילה.