ארוחה מקסיקנית

ארוחה מקסיקנית היא דרך נפלאה לחגיגה ביתית. מכינים צ'ילי קון קרנה, פריחולס , אורז מבושם וגוואקמולי ומניחים על השולחן לצד ערימת טורטיות חמימה. כל אחד מגלגל לעצמו את הטורטיה שלו ומי שרוצה להשקיע עוד קצת יכול גם להוסיף סלט עגבניות חריף וקערית עם שמנת חמוצה

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-4-6 מנות צ'ילי קון קרנה בבירה:
  • תבשיל שעועית ובשר ברוטב עגבניות ופלפלים. מגלגלים בטורטייה או פשוט אוכלים בקערה על האורז.
  • 1 כוס שעועית שחורה, מושרת לילה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית צ'ילי יבש גרוס
  • 1 צ'ילי אדום קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 בקבוק בירה
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות (800 גרם סה"כ)
  • 1 קופסה רסק עגבניות (200 גרם)
  • מלח
  • ל 6-8 מנות פריחולס:
  • ממרח שעועית חריף וטעים, שהמקסיקנים מוסיפים כמעט לכל המאכלים המבוססים על טורטיות. אם תשאלו אותנו, הפריחולס מצוין גם על טוסט או קרקר לצד ירקות טריים.
  • 1 כוס שעועית שחורה, מושרת לילה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק-דק
  • 1 עגבנייה גדולה מגוררת
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 צ'ילי אדום קצוץ
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • לאורז בליים:
  • 1 כוס אורז פרסי או יסמין
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1 ליים
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • לגוואקמולי:
  • 1 אבוקדו גדול מעוך במזלג (או חתוך קטן)
  • 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • מיץ מליים או חצי לימון
  • קורט כמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • צ'ילי קון קרנה:
  • 1. מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים כשעתיים או עד לריכוך מלא.
  • 2. מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות. כשמתחיל להזהיב מוסיפים פלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום, בקר טחון ותבלינים ומערבבים בכף עץ עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 3. יוצקים בירה, מוסיפים שעועית מבושלת, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה ורבע.
  • 4. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 15 דקות או עד שהרוטב של התבשיל מאבד את צבעו האדום ונעשה חום.
  • פריחולס:1. מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים כשעתיים או עד לריכוך מלא.
  • 2. מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו את הבצל עם העגבנייה, השום והצ'ילי כ-3-2 דקות. מוסיפים את השעועית, מכסים ומבשלים 5 דקות ברתיחה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. מתבלים בכמון, פפריקה מעושנת מלח ופלפל.
  • 3. מרסקים בבלנדר (או במוט ידני או במעבד מזון) למרקם משחתי. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים כוסברה.
  • אורז בליים:
  • 1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו את גרגרי האורז עד שהם מלבינים, במשך כמה דקות. מוסיפים מלח ומים רותחים, מערבבים ומחזירים לרתיחה.
  • 2. מנמיכים את הלהבה למינימום. מכסים ומבשלים במשך 18 דקות. מכבים וממתינים עוד 10 דקות.
  • 3. מאווררים את הגרגרים בעזרת מזלג ומוסיפים את התיבול, מערבבים ומגישים.
  • גוואקמולי:מערבבים את האבוקדו עם יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • לחם תירס

  • סלט פסטה מקסיקני

  • אינצ'לדס עוף היסטריות

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • פויקה בשר בקר ביין

  • אריסה טריפולטאית

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • לחי בקר ביין אדום עם קרם כרובית

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • סופריטו קציצות פריקי

  • קדירת פאלדה עגל עם פריקי ותמרים

  • קדירת בשר פורטוגזית

  • חורשט סבזי

  • סיר אסאדו וחבושים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully