וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם תירס

לחם מהיר וצהבהב, בלי שמרים אבל עם יופי של פיקנטיות מקסיקנית

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

לחם תירס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
לחם תירס של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • תבנית 15*20 ס"מ:
  • 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח תירס
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית שבבי צ'ילי או צ'ילי טרי קצוץ
  • 1 ביצה
  • 180 מ"ל חלב (או מים)
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 150 גרם גרגרי תירס טרי, קפוא או משומר
  • 75 גרם פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית.
  • 2. מערבבים חומרים יבשים בקערה.
  • 3. מערבבים ביצה, חלב ושמנת. יוצקים לתוך תערובת היבשים ומערבבים לקבלת בלילה. לא מערבבים יותר מדי כי זה עלול ליצור מרקם דחוס.
  • 4. מערבבים פנימה את גרגרי התירס והפרמזן עד לפיזור ויוצקים לתבנית. אופים 20 דקות, זהירות מאפיית יתר שעלולה לייבש את הלחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully