לחם תירס
לחם מהיר וצהבהב, בלי שמרים אבל עם יופי של פיקנטיות מקסיקנית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית 15*20 ס"מ:
- 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח תירס
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שבבי צ'ילי או צ'ילי טרי קצוץ
- 1 ביצה
- 180 מ"ל חלב (או מים)
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 150 גרם גרגרי תירס טרי, קפוא או משומר
- 75 גרם פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית.
- 2. מערבבים חומרים יבשים בקערה.
- 3. מערבבים ביצה, חלב ושמנת. יוצקים לתוך תערובת היבשים ומערבבים לקבלת בלילה. לא מערבבים יותר מדי כי זה עלול ליצור מרקם דחוס.
- 4. מערבבים פנימה את גרגרי התירס והפרמזן עד לפיזור ויוצקים לתבנית. אופים 20 דקות, זהירות מאפיית יתר שעלולה לייבש את הלחם.