פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם תירס

      לחם מהיר וצהבהב, בלי שמרים אבל עם יופי של פיקנטיות מקסיקנית

      16 מדרגים / 3.03 כוכבים

      לחם תירס של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      לחם תירס של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • תבנית 15*20 ס"מ:
      • 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח תירס
      • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
      • 2 כפיות אבקת אפייה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית כמון
      • 1 כפית שבבי צ'ילי או צ'ילי טרי קצוץ
      • 1 ביצה
      • 180 מ"ל חלב (או מים)
      • 1/2 גביע שמנת חמוצה
      • 150 גרם גרגרי תירס טרי, קפוא או משומר
      • 75 גרם פרמזן מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית.
      • 2. מערבבים חומרים יבשים בקערה.
      • 3. מערבבים ביצה, חלב ושמנת. יוצקים לתוך תערובת היבשים ומערבבים לקבלת בלילה. לא מערבבים יותר מדי כי זה עלול ליצור מרקם דחוס.
      • 4. מערבבים פנימה את גרגרי התירס והפרמזן עד לפיזור ויוצקים לתבנית. אופים 20 דקות, זהירות מאפיית יתר שעלולה לייבש את הלחם.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -