וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות תירס, פלפלים וכוסברה

מתכון מאת: ליה שומרון פינדר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 400 גרם (1/2 שקית) גרגירי תירס קפואים
  • 50 גרם גבינת מוצרלה בופאלו או פטה עיזים
  • 1/2 פלפל אדום (כ-1 כוס) קצוץ דק
  • חופן של כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה
  • 3 ביצים (עדיף אורגניות)
  • 1/2 כוס קמח מלא מנופה
  • 2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2-1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את גרגירי התירס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מסננים ושוטפים במים פושרים, כדי לצנן את התירס.
  • 2. מגרדים לתוך קערה בינונית את המוצרלה, מוסיפים את התירס המסונן, את הפלפל, הכוסברה והביצים, ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר החומרים, ובוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת כף יוצקים מהתערובת ויוצרים לביבות בגודל הרצוי. משטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ (חשוב שהלביבות לא יהיו דקות מדי). אופים כ-12-15 דקות (יש להיזהר מאפיית יתר).
  • לביבות פולנטה

  • לביבות תפוחי אדמה ותירס

  • לביבות בטטה טבעוניות עם זרעים וגרעינים

  • קרם פולנטה ועגבניות לחות

  • ארטישוק ירושלמי בתנור

  • תפוחי אדמה מושלמים במחבת

  • קדירת ירקות ופריקי טבעונית

  • לוביה בשמן זית, שום ולימון

  • דלעת צלויה עם תמר צהוב

  • כרובית צלויה עם יוגורט

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • שעועית ירוקה עם שקדים ושום

  • תירס מקסיקני צלוי (אלוטה)

  • לביבות פרסה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully