לביבות תירס, פלפלים וכוסברה
מצרכים
- 400 גרם (1/2 שקית) גרגירי תירס קפואים
- 50 גרם גבינת מוצרלה בופאלו או פטה עיזים
- 1/2 פלפל אדום (כ-1 כוס) קצוץ דק
- חופן של כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה
- 3 ביצים (עדיף אורגניות)
- 1/2 כוס קמח מלא מנופה
- 2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2-1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את גרגירי התירס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מסננים ושוטפים במים פושרים, כדי לצנן את התירס.
- 2. מגרדים לתוך קערה בינונית את המוצרלה, מוסיפים את התירס המסונן, את הפלפל, הכוסברה והביצים, ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר החומרים, ובוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בעזרת כף יוצקים מהתערובת ויוצרים לביבות בגודל הרצוי. משטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ (חשוב שהלביבות לא יהיו דקות מדי). אופים כ-12-15 דקות (יש להיזהר מאפיית יתר).