מוקפץ עוף וחזה אווז
בדיוק לרגעים בהם הרעב תוקף ומתחשק לטרוף את כל העולם, נולד המוקפץ. מסעדת אויאמה מקפיצה יחד אורז עם עוף, חזה אווז מעושן וירקות לארוחה ברגע
מצרכים
- עבור 2-3 מנות
- 1 כוס אורז יסמין
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר חתוך למקלונים קטנים
- 1/4 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות באורך 2-3 ס"מ
- 1/4 כוס נבטים סיניים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1 כף רוטב פטריות
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית שמן שומשום
- להגשה, בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- 1. האורז: שוטפים היטב את האורז ומסננים את המים. מחממים כף שמן בסיר ומטגנים את האורז תוך ערבוב כ-3-4 דקות. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות.
- 2. משאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות ולאחר מכן 'פותחים' (מפרידים מעט) את האורז בעזרת מזלג גדול ומקררים בכלי פתוח.
- 3.הכנת המנה: מחממים כף שמן בווק או מחבת גדולה. טורפים את הביצה ומטגנים תוך ערבוב (כמו מקושקשת)במחבת כדקה. מוסיפים את העוף, חזה האווז, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 2-3 דקות.
- 4. מוסיפים את הגזר והבצל ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את האורז ושאר החומרים ומקפיצים תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות.
- 5. הגשה: טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם בצל ירוק קצוץ לקישוט.