- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. הדלעת: שוטפים היטב את הדלעת, חותכים את חלקה העליון ומרוקנים את תוכנה. מתיזים מעט שמן או מברישים מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה או עד שהדלעת מתרככת מעט.
-
- 3. בינתיים מכינים את הבשר: שמים את כל חומרי התבשיל בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהבש רך (הוא עוד ימשיך להתבשל בתוך הדלעת).
-
- 4. מכינים את האורז: שמים בסיר שמן, מים, מלח ואורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מכבים וממתינים כ-10 דקות. מערבבים את האורז עם מזלג (פותחים אותו), מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות.
-
- 5. ממלאים את הדלעת: יוצקים לתוך הדלעת את תבשיל הבשר עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים בעדינות מעל את האורז, מכסים בנייר כסף את הפתח ואופים כ-45 דקות נוספות להשלמת הריכוך ומיזוג הטעמים. מקררים מעט ומגישים ישר לשולחן.