וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלעת במילוי אורז ובשר

במקרה שלנו הדלעת לא הופכת לכרכרה, אלא דווקא לקערת הגשה יפה, מתקתקה וריחנית במילוי תבשיל בקר ביין אדום ואורז בעשבי תיבול. לפני שהיא תחזור לעצמה כבר לא יישאר פירור.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

דלעת ממולאת בתבשיל בקר ואורז של רות אוליבר. נמרוד סונדרס,
דלעת ממולאת בתבשיל בקר ואורז של רות אוליבר/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • 1 דלעת גדולה
  • לבשר:
  • 1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות 2 ס"מ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ענף רוזמרין
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 1 כוס יין אדום
  • 1/2 כוסות מרק בשר או מים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 10 משמשים מיובשים
  • 10 שזיפים מגולענים
  • 1 סלסלת פטריות אופציונלי
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף בהרט
  • לאורז:
  • 2 כוסות אורז יסמין
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות מים
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול לפי הטעם קצוצים (פטרוזילה, כוסברה, נענע, שמיר)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. הדלעת: שוטפים היטב את הדלעת, חותכים את חלקה העליון ומרוקנים את תוכנה. מתיזים מעט שמן או מברישים מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה או עד שהדלעת מתרככת מעט.
  • 3. בינתיים מכינים את הבשר: שמים את כל חומרי התבשיל בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהבש רך (הוא עוד ימשיך להתבשל בתוך הדלעת).
  • 4. מכינים את האורז: שמים בסיר שמן, מים, מלח ואורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מכבים וממתינים כ-10 דקות. מערבבים את האורז עם מזלג (פותחים אותו), מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות.
  • 5. ממלאים את הדלעת: יוצקים לתוך הדלעת את תבשיל הבשר עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים בעדינות מעל את האורז, מכסים בנייר כסף את הפתח ואופים כ-45 דקות נוספות להשלמת הריכוך ומיזוג הטעמים. מקררים מעט ומגישים ישר לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully