מתכונים חמים

פילה בקר מוקפץ בטאצ' ספרדי

תחי פילה בקר בסגנון ספרדי עם פלפלים צרובים, זיתי קלמטה וירוקים טריים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אבי מפרגן: מוקפץ ספרדי בהשראת מסעדת טפאו (צילום: יח"צ, אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • שמן קנולה לצריבה
  • 5 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 גמבה פרוסה לרצועות
  • קורט מלח
  • 300 גרם פילה בקר פרוס לרצועות או קוביות
  • צ'ילי חריף חתוך לפרוסות (לפי הטעם וסיבולת החריף)
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • צרור קטן של כוסברה
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • חופן עלי תרד טריים להגשת המנה
  • מיץ לימון טרי (אופציונלי)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים מחבת רחבה על אש גבוהה ומוסיפים את השמן. המחבת צריכה להיות מאוד חמה, וזו גם הסיבה שמשתמשים הפעם בשמן קנולה.
  • 2. מטגנים את הבצלים והגמבה תוך הקפצה או ערבוב עם כף עץ עד לחריכה קלה של הירקות.
  • 3. מוסיפים את רצועות הבקר, צ'ילי, תערובת פטרוזיליה וכוסברה וזיתי קלמטה. ממשיכים להקפיץ עד שהפילה מוכן, אך עדיין ורדרד בפנים.
  • 4. מניחים עלי תרד במרכז הצלחת, ומניחים את הבשר המוקפץ והירקות עליהם. מי שאוהב חמצמצות יכול לסחוט מעט מיץ לימון טרי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully