פילה בקר מוקפץ בטאצ' ספרדי
תחי פילה בקר בסגנון ספרדי עם פלפלים צרובים, זיתי קלמטה וירוקים טריים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שמן קנולה לצריבה
- 5 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 1 גמבה פרוסה לרצועות
- קורט מלח
- 300 גרם פילה בקר פרוס לרצועות או קוביות
- צ'ילי חריף חתוך לפרוסות (לפי הטעם וסיבולת החריף)
- צרור קטן של פטרוזיליה
- צרור קטן של כוסברה
- חופן זיתי קלמטה מגולענים
- חופן עלי תרד טריים להגשת המנה
- מיץ לימון טרי (אופציונלי)
אופן ההכנה
- 1. מלהיטים מחבת רחבה על אש גבוהה ומוסיפים את השמן. המחבת צריכה להיות מאוד חמה, וזו גם הסיבה שמשתמשים הפעם בשמן קנולה.
- 2. מטגנים את הבצלים והגמבה תוך הקפצה או ערבוב עם כף עץ עד לחריכה קלה של הירקות.
- 3. מוסיפים את רצועות הבקר, צ'ילי, תערובת פטרוזיליה וכוסברה וזיתי קלמטה. ממשיכים להקפיץ עד שהפילה מוכן, אך עדיין ורדרד בפנים.
- 4. מניחים עלי תרד במרכז הצלחת, ומניחים את הבשר המוקפץ והירקות עליהם. מי שאוהב חמצמצות יכול לסחוט מעט מיץ לימון טרי.