וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה בקר מוקפץ בטאצ' ספרדי

תחי פילה בקר בסגנון ספרדי עם פלפלים צרובים, זיתי קלמטה וירוקים טריים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

אבי מפרגן: מוקפץ ספרדי בהשראת מסעדת טפאו. אפיק גבאי,
אבי מפרגן: מוקפץ ספרדי בהשראת מסעדת טפאו/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • שמן קנולה לצריבה
  • 5 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 גמבה פרוסה לרצועות
  • קורט מלח
  • 300 גרם פילה בקר פרוס לרצועות או קוביות
  • צ'ילי חריף חתוך לפרוסות (לפי הטעם וסיבולת החריף)
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • צרור קטן של כוסברה
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • חופן עלי תרד טריים להגשת המנה
  • מיץ לימון טרי (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים מחבת רחבה על אש גבוהה ומוסיפים את השמן. המחבת צריכה להיות מאוד חמה, וזו גם הסיבה שמשתמשים הפעם בשמן קנולה.
  • 2. מטגנים את הבצלים והגמבה תוך הקפצה או ערבוב עם כף עץ עד לחריכה קלה של הירקות.
  • 3. מוסיפים את רצועות הבקר, צ'ילי, תערובת פטרוזיליה וכוסברה וזיתי קלמטה. ממשיכים להקפיץ עד שהפילה מוכן, אך עדיין ורדרד בפנים.
  • 4. מניחים עלי תרד במרכז הצלחת, ומניחים את הבשר המוקפץ והירקות עליהם. מי שאוהב חמצמצות יכול לסחוט מעט מיץ לימון טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully