- 1. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות. מניחים בסיר קטן, מוסיפים כפית מלח ומכסים במים. מבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מכבים. אחרי שתפוחי האדמה הצטננו, מסננים.
-
- 2. במחבת גדולה על להבה גבוהה מחממים שמן, מטגנים את תפוחי האדמה, ומוציאים לצלחת.
-
- 3. מטגנים את הבצל באותה מחבת. כשהבצל זהוב, מוסיפים את שן השום, ומעט אחר כך - את הבשר הטחון. ממשיכים לטגן תוך שמפוררים את הבשר במרית או בכף עץ.
-
- 4. שוטפים היטב את הכרישה מכל החול החבוי בה, ומרחיקים את העלים החיצוניים. פורסים ושוטפים שוב במים קרים. מוסיפים למחבת.
-
- 5. אחרי 5 דקות מחזירים את תפוחי האדמה למחבת, זורים אגוז מוסקט וגם פלפל שחור. טועמים, ואם חסר מלח, מוסיפים. מטגנים יחד עוד 3 דקות.
-
- הערה: נהוג להכין ביצי עין עם המנה זה הולך נפלא. השוודים האמיתיים מוסיפים גם שמיר קצוץ מלמעלה, אבל למי שלא סובל את עשב התיבול הזה - ממש לא חובה.