מוקפץ שוודי

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!
מוקפץ שוודי של צחי בוקששתר.
מוקפץ שוודי של צחי בוקששתר

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 700 גרם בשר טחון
  • 5 כפות שמן תירס או קנולה
  • 1 כרישה בינונית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 שן שום קצוצה גס
  • ½ ק"ג תפוחי אדמה קלופים
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות. מניחים בסיר קטן, מוסיפים כפית מלח ומכסים במים. מבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מכבים. אחרי שתפוחי האדמה הצטננו, מסננים.
  • 2. במחבת גדולה על להבה גבוהה מחממים שמן, מטגנים את תפוחי האדמה, ומוציאים לצלחת.
  • 3. מטגנים את הבצל באותה מחבת. כשהבצל זהוב, מוסיפים את שן השום, ומעט אחר כך - את הבשר הטחון. ממשיכים לטגן תוך שמפוררים את הבשר במרית או בכף עץ.
  • 4. שוטפים היטב את הכרישה מכל החול החבוי בה, ומרחיקים את העלים החיצוניים. פורסים ושוטפים שוב במים קרים. מוסיפים למחבת.
  • 5. אחרי 5 דקות מחזירים את תפוחי האדמה למחבת, זורים אגוז מוסקט וגם פלפל שחור. טועמים, ואם חסר מלח, מוסיפים. מטגנים יחד עוד 3 דקות.
  • הערה: נהוג להכין ביצי עין עם המנה – זה הולך נפלא. השוודים האמיתיים מוסיפים גם שמיר קצוץ מלמעלה, אבל למי שלא סובל את עשב התיבול הזה - ממש לא חובה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully