וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סינטה בקראסט פלפל גרוס ופירה

מתכון מאת: עינת גרשי ואור ראב, מערכת וואלה! אוכל

סינטה בקראסט פלפל גרוס עם פירשה מושלם וויניגרט תאנים של עינת גרשי ואור ראב"ד,. נמרוד סונדרס
סינטה בקראסט פלפל גרוס עם פירה ורוטב תאנים

מצרכים למתכון

  • לסינטה

    • 300גרםסינטה (מבקשים מהקצב להוריד את השומן ולפרוס את הנתח לאורך בכיוון סיבי הבשר, כך שיזכיר את צורתו של הפילה)
    • חרדל
    • פלפל ארבע עונות גרוס גס
  • לפירה

    • 4תפוחי אדמה
    • 3כפותחלב
    • 40גרםחמאה (חתוכה לקוביות)
  • לרוטב תאנים

    • 4תאנים
    • 2כפיותרכז רימונים
    • 4כפיותחומץ בלסמי (רצוי מיושן 3 שנים)
    • 2כפיותמיץ לימון טרי
    • 4כפיותשמן זית
    • מעטמלח

אופן ההכנה

איך מכינים סינטה בקראסט פלפל גרוס ופירה?

  • 1
    מוציאים את הבשר מהקירור בערך כשעתיים לפני ההכנה בכדי שיגיע לטמפ' החדר.
  • 2
    בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לשניים. מניחים בסיר עם מים עד לכדי כיסוי. מוסיפים חצי כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים את תפוחי ונותנים להם להתייבש כ-10 דקות (הייבוש חשוב מאוד להכנת הפירה המושלם, לכן חשוב לא לדלג על שלב זה).
  • 3
    מכינים את רוטב התאנים: חוצים את התאנים ומרוקנים בעזרת כפית את זרעי התאנה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  • 4
    מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים את הבשר בחרדל בעזרת מברשת מכל צדדיו ומגלגלים את הנתח בפלפל הגרוס עד שהוא מצופה בצורה אחידה מכל הצדדים. צורבים את הנתח במחבת עם מעט שמן זית מכל צדדיו ומכניסים לתנור ל- 6 דקות. לאחר שמוציאים את הבשר מהתנור נותנים לו לנוח לפחות 10 דקות (במידה ומכינים נתח גדול יותר, זמני הצלייה יישתנו בהתאם).
  • 5
    בזמן שהבשר נח מסיימים את הפירה: שמים את החלב בסיר קטן, ומחממים על אש נמוכה. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מטחנת פירה או מועך ידני. מעבירים את מחית תפוחי האדמה בחזרה לסיר (ללא החלב) ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עם לקקן בתנועות חדות (המטרה היא להכניס אוויר לתפוחי האדמה). מוסיפים את החלב החם וממשיכים לערבב. לאחר שהחלב נספג מוסיפים את החמאה קוביה אחר קוביה עד לספיגה מלאה לקבלת מרקם חלק.
  • 6
    הרכבת המנה: פורסים את הבשר לפרוסות דקות. שמים 2 כפות מהרוטב במרכז הצלחת (אנחנו אוהבות להתיז את הרוטב בצורה לא אחידה על הצלחת), מעל מניחים את הפירה, ומעליו את נתחי הבשר. מקשטים עם תאנים חתוכות לרבעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully