וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סינטה על קרם תפוחי אדמה וכרישה עם בצל מקורמל

מתכון מאת: ירון שנבל, מערכת וואלה

סינטה על מצע קרם כרישה ותפוחי אדמה. דניאל לילה
סינטה על מצע קרם כרישה ותפוחי אדמה

מצרכים למתכון

  • 4 סטייק סינטה עבים, 300 גרם כל אחד
  • 250 גרם כרישה קצוץ
  • שלוש כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 600 מ"ל ציר עוף
  • מלח, פלפל
  • כף קוניאק
  • 100 מ"ל שמנת
  • לבצל המקורמל:
  • 2 בצלים פרוסים
  • מלח
  • פלפל
  • סוכר
  • כפית חמאה
  • לקישוט:
  • כרישה חתוכה לגודל של גפרורים

אופן ההכנה

  • 1. להכנת קרם הכרישה: מטגנים את הבצל והכרישה על אש נמוכה, כעשר עד 15 דקות, בלי להשחים.
  • 2. מוסיפים את תפוחי האדמה וציר העוף – עד שיכסה את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
  • 3. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-30 דקות.
  • 4. אחרי 30 דקות מוסיפים את הקוניאק והשמנת, מביאים לרתיחה וטוחנים את הכל. (אם נראה שיש יותר מדי נוזלים לפני שטוחנים, מוציאים חלק מהנוזלים, טוחנים, ואם המרקם יבש מדי, מוסיפים חלק מהם. זה צריך להגיע למרקם של קרם חלק לא מרק).
  • 5. מכינים בצל מקורמל: מניחים את הבצל הפרוס בסיר עם חמאה, מלח, פלפל וסוכר.
  • 6. מבשלים על אש בינונית עד שהבצל מזהיב, בלי להישרף. יש לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף.
  • 7. מכינים את הקישוט: מטגנים את גפרורי הכרישה בשמן עמוק.
  • 8. מכינים את הסטייק: מורחים את הסטייק בשמן זית, מתבלים בנדיבות עם מלח ופלפל.
  • 9. במחבת חמה מאוד צורבים את הסטייק כשלוש-ארבע דקות מכל צד.
  • 10. מרכיבים: בצלחת מניחים את קרם תפוחי האדמה והכרישה.
  • 11. את הסטייק פורסים בפרוסות עבות ומניחים מעל.
  • 12. מעל הסטייק מפזרים את גפרורי הכרישה ומסביב את הבצל המקורמל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully