מתכונים חמים

סינטה עם טריו עדשים ביין

אטליז כצל'ה המשובח מעניק מתכון לטריו של עדשים לצד נתח סינטה ברוטב יין. זהו מתכון שנראה מורכב על הנייר, אך בפועל כל אחד יכול להכינו.

מתכון מאת: אטליז כצל'ה, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סינטה עם טריאו עדשים ברוטב יין אדום

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבשר:
  • 2 ק"ג סינטה חתוכה לאורכה ומחולקת לרבעים
  • תערובת חמישה תבלינים
  • סוכר חום
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל גרוס
  • לעדשים:
  • כוס עדשים מכל סוג שחורים, אדומים, וירוקים
  • מלח, פלפל
  • לרוטב:
  • חצי ליטר ציר בקר (ניתן לקנות ב"כצל'ה")
  • כוס יין לבן
  • כף רוטב צדפות משובח
  • חמאה
  • מעט עלים ירוקים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את העדשים: מבשלים לחוד כל סוג עדשים עד לריכוך מתאים. נזהרים עם העדשים האדומים שלא יהפכו לעיסה. מתבלים עם מלח ופלפל ושומרים במקום חם.
  • 2. מכינים את הרוטב: מצמצמים ציר בקר ויין לבן עם רוטב הצדפות עד למידת סמיכות של רוטב. ניתן להסמיך עם חמאה קרה.
  • 3. לבשר: מורחים את הבשר בתערובת התבלינים הסוכר, המלח והפלפל לפי הטעם. צולים את הבשר מכל צדדיו על מחבת חמה (רצוי מחבת שאפשר להכניס לתנור) כשתי דקות מכל צד. הבשר צריך לקבל גוון זהוב כהה.
  • 4. מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ-7 דקות למידת מדיום רייר (ניתן לצלות עוד 3-7 דקות לדרגות עשיה גבוהות יותר לפי הטעם). ממתינים כ 5 דקות ופורסים למניפה.
  • 4. להגשה: מסדרים יפה על הצלחת את העדשים, מוסיפים את פרוסות הסינטה ויוצקים רוטב. מקשטים עם עלים ירוקים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully