ברזאולה של סינטה עגל
הברזאולה הוא נקניק מאזור למברד באיטליה. הנקניק המקורי עשוי מנתח אחורי של בקר, כבוש במלח ותבלינים ואז מיובש באוויר למשך 3-4 חודשים. במתכון של אנג סלע אנחנו רק כובשים את הבשר ולא מייבשים אותו עד הסוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג סינטה עגל נקי לגמרי (או שייטל או חלק אחורי אחר)
- 1 ק"ג מלח גס
- 1/2 ק"ג סוכר לבן
- 5 שיניי שום פרוסות
- 3 גבעולי טימין טרי
- 1 כף פלפל אנגלי גרוס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הכבישה יחד.
- 2. בכלי איחסון מניחים שכבה של התערובת, עליה מניחים את הסינטה ומכסים בשאר התערובת. מעבירים למקרר ל- 48 שעות.
- 3. אם אתם רוצים את הבשר כבוש אבל עדיין מעט חי, תוציאו מהמלח, תשטפו, תייבשו היטב ותאחסנו במקרר.
- אם אתם רוצים לכבוש את הבשר עד הסוף, אני מציע להשאיר ל-48 שעות נוספות במלח ורק אז לשטוף, לייבש ולאחסן במקרר.
- 4. את הברזאולה פורסים דק ומגישים עם חרדל וקורנישונים או חמוצים אחרים.