- 1. ממלאים קערה גדולה עם מים ומיץ לימון. מקלפים את העלים החיצוניים, הירוקים הכהים מן הארטישוק ומסירים את קליפת הגזע החיצונית, הסיבית. חותכים את הצמרות קוצניות של עלים שנותרו. חותכים כל ארטישוק לרבעים לאורכם ובעזרת כפית מנקים את ה"פרווה" מליבת הארטישוק ומיד מכניסים למי הלימון.
-
- 2. במחבת רחבה מחממים על אש בינונית את שמן הזית עם שיני השום הפרוסות ומעט מלח עד שהשום מזהיב, מוסיפים את הבצל ומעט מלח, הבצל ישחרר מהנוזלים שלו וימנע מהשום להישרף. כשהבצל שקוף, מוסיפים את שאר הירקות, בלי הארטישוק ומבשלים כ -5 דקות. מוסיפים פנימה את הארטישוקים, ללא הנוזל ועוטפים אותם, תוך כדי ערבוב בירקות והנוזלים שבמחבת.
-
- 3. מוסיפים פנימה את היין, הציר, הפטרוזיליה ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה. כשהנוזל רותח, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים לאט עד שהארטישוקים רכים.
-
- 4. כשהארטישוקים התרככו לגמרי, מורידים מהאש, מתבלים את הנוזל היטב במלח ופלפל שחור גרוס ומקררים את הירקות והארטישוק בנוזל. בשלב זה, ניתן להעביר לצנצנות סטריליות ולאחסן או להגיש את הארטישוקים והירקות כתוספת לדג ומהנוזל שנשאר להכין רוטב לסלט חסות.