וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוקרונס- אנשובי בכבישה ביתית

בניגוד גמור לאסוציאציות שיש לנו מאנשובי מצנצנת או קופסת שימורים, של מלח וטעם "דגי" מרוכז, האנשובי הטרי קליל ומעודן בטעם. בוקרונס, היא מנת טאפס קלאסית מספרד של אנשובי שנכבש קלות, במלח ותבלינים ואז עובר לתערובת של חומץ ושמן זית שבה הוא יושב ומשתבח

מתכון מאת: שניר אנג סלע, מערכת וואלה

הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל. עדי אדרי,
הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל/עדי אדרי

מצרכים למתכון

  • 10 דגי אנשובי טרי מפולטים
  • 1 כוס מלח גס
  • 1 כפית גרגירי כוסברה שלמים
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כוס חומץ טבעי
  • למרינדה:
  • 1בצל סגול פרוס דק
  • 1 צילי טרי חתוך לאורכו לחצי
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס חומץ בן יין אדום
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס שמן זרעי ענבים או כל שמן נטרלי אח

אופן ההכנה

  • 1. במחבת יבשה קולים את השומר והכוסברה כדקה ומסירים. מערבבים את התבלינים עם המלח.
  • 2.על מגש גדול מסדרים שכבה של המלח והתבלינים ומניחים עליה את הפילטים של האנשובי. מכסים בשאר התערובת ומעבירים למקרר ל -45 דקות.
  • 3. בינתיים מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומניחים בצד.
  • 4. אחרי 45 דקות, מוציאים את האנשובי מהכבישה וטובלים בחומץ הטבעי על מנת לשטוף את המלח החוצה.
  • 5. מסדרים את האנשובי, בשכבה אחת, בכלי רחב ומכסים במרינדה. אם יש יותר משכבה אחת, כדאי לפזר את הבצל הסגול בין השכבות. הבוקרונס יהיו מוכנים בבוקר שלמחרת ויכולים להחזיק מעמד כשבוע ימים אבל אין סיכוי שלא תגמרו אותם לפני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully