וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה סלמון, תרד ובטטה

לארוחת בוקר מושקעת במיוחוד, לפיקניק, או כשמגיעים אורחים: רות אוליבר מראה כיצד מכינים מאפה נהדר של תרד ובטטה, המלווים סלמון איכותי.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

מאפה סלמון. נמרוד סונדרס
מאפה סלמון

מצרכים למתכון

  • חבילת בצק עלים חתוך לריבועים
  • 500 גרם סלמון חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • למשרה:
  • 1/2 כוס סויה
  • 1/4 כוס מירין
  • 2 כפות דבש
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית רוטב סרירצ'ה
  • 1כף חומץ/לימון
  • למלית:
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות גס לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סוכר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 300 גרם עלי תרד צעירים
  • 20 עלי בזיליקום טרי
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
  • להגשה:
  • יוגורט/סלט

אופן ההכנה

  • 1. . מערבבים את חומרי המשרה מניחים את רצועות הדג בתוכו. מעבירים למקרר לשעה.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מערבבים קוביות בטטה עם 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור וסוכר.
  • 4. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, ואופים כ-25 דקות עד שמתחיל להזהיב מעט והבטטות מתרככות, מקררים.
  • 5. מחממים את יתרת השמן במחבת מוסיפים שום ותרד. מערבבים ומטגנים כ-8 דקות עד שהנפח יורד והתרד הופך לסמרטוטי ורטוב. מעבירים למסננת ומקררים.
  • 6. מסדרים ריבועי בצק על תבנית שטוחה, מברישים את השוליים בביצה.
  • 7. שמים במרכז כל ריבוע בצק מתערובת התרד. מעל מניחים רצועת דג, ומספר קוביות בטטה. מתבלים במעט מלח ופלפל ו 2 עלי בזיליקום.
  • 8. חורצים ריבוע נוסף, מניחים מעל (אפשר לחתוך רצועות ולהניח בצורת שתי וערב) ומורחים בביצה. אופים כ- 25 דקות או עד שזהוב ומוכן. מגישים חם עם יוגורט או סלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully