מאפה סלמון, תרד ובטטה
לארוחת בוקר מושקעת במיוחוד, לפיקניק, או כשמגיעים אורחים: רות אוליבר מראה כיצד מכינים מאפה נהדר של תרד ובטטה, המלווים סלמון איכותי.
מאפה סלמון (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- חבילת בצק עלים חתוך לריבועים
- 500 גרם סלמון חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ
- למשרה:
- 1/2 כוס סויה
- 1/4 כוס מירין
- 2 כפות דבש
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה
- 1כף חומץ/לימון
- למלית:
- 2 בטטות בינוניות חתוכות גס לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף סוכר
- 3 שיני שום כתושות
- 300 גרם עלי תרד צעירים
- 20 עלי בזיליקום טרי
- להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- להגשה:
- יוגורט/סלט
- 1. . מערבבים את חומרי המשרה מניחים את רצועות הדג בתוכו. מעבירים למקרר לשעה.
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 3. מערבבים קוביות בטטה עם 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור וסוכר.
- 4. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, ואופים כ-25 דקות עד שמתחיל להזהיב מעט והבטטות מתרככות, מקררים.
- 5. מחממים את יתרת השמן במחבת מוסיפים שום ותרד. מערבבים ומטגנים כ-8 דקות עד שהנפח יורד והתרד הופך לסמרטוטי ורטוב. מעבירים למסננת ומקררים.
- 6. מסדרים ריבועי בצק על תבנית שטוחה, מברישים את השוליים בביצה.
- 7. שמים במרכז כל ריבוע בצק מתערובת התרד. מעל מניחים רצועת דג, ומספר קוביות בטטה. מתבלים במעט מלח ופלפל ו 2 עלי בזיליקום.
- 8. חורצים ריבוע נוסף, מניחים מעל (אפשר לחתוך רצועות ולהניח בצורת שתי וערב) ומורחים בביצה. אופים כ- 25 דקות או עד שזהוב ומוכן. מגישים חם עם יוגורט או סלט.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה