וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט בטטה

מתכון של צחי בוקששתר, שף (יועץ) של ה"טמפל בר". המתכון מפורט בפרטי פרטים, אבל הסלט פשוט מאד להכנה

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלט בטטות של צחי בוקששתר.
סלט בטטות של צחי בוקששתר

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בטטות
  • 1 בצל סגול בינוני
  • צרור או שקית ארוגולה (רוקט)
  • 100 גרם בוטנים
  • לרוטב:
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום סיני
  • 2 כפות שמן קנולה או תירס

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומאדים עם שושנת אידוי או בסיר של קוסקוס. אידוי הוא הדרך הכי טובה להכין בטטה, אבל גם במיקרו-גל, בשקית סגורה עם מעט מים, בטטות יוצאות מצוין. כשהבטטות רכות אבל לא נמעכות בקלות, מוציאם מהאידוי ומניחים לצינון.
  • 2. מטגנים את הבוטנים בשמן חם עד שמזהיבים ומסננים. השמן טוב לשימוש חוזר. בוזקים מעט מלח על הבוטנים (ניתן לקנות בוטנים מטוגנים, מה שמקל על העבודה ומוריד רק מעט באיכות המנה).
  • 3. קולפים את הבצל ופורסים דק ככל האפשר, רצוי בעזרת "מנדולינה".
  • 4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הבטטות ומערבבים בעדינות בידיים, מוסיפים את עלי הארוגולה, הבצל והבוטנים ומערבבים שוב בעדינות. יפה להגיש בקערה שקופה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully