פירה כתום עם נקודות קצח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לחתיכות בינוניות של 3 ס"מ
- 400 גר' תפוחי אדמה קלפים וחתוכים לחתיכות בינוניות של 3 ס"מ
- 6-8 כפות שמן זית
- ¼ כוס מים
- מלח ופלפל לבן
- 2 כפות קצח
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הבטטות ותפוחי האדמה בתבנית אפיה, מושחים במעט שמן זית, מתבלים במעט מלח ופלפל לבן, מוסיפים ¼ כוס מים ומכסים בנייר כסף.
- 2. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה בטמפרטורה של 200 מעלות, מסירים את נייר הכסף, מורידים לחום של 170 מעלות וממשיכים לקלות עוד 20 דקות עד שכל המים מתאדים, ומתחיל טיגון קל של תפוחי האדמה 3. מצננים היטב ומועכים את הבטטות ותפוחי האדמה ומוסיפים תוך כדי קצח, שמן זית, מלח ופלפל לבן לפי הטעם.