רוסטפיש של סלמון טרי
על הרוסטביף בוודאי שמעתם, אבל מה עם רוסטפיש? אבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה" שבתל אביב מראה איך צולים נכון פילה ענק של סלמון טרי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פילה סלמון טרי במשקל 2 ק"ג
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
- רבע כוס שמן זית
- עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
- עלי טימין משני גבעולים, קצוצים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- קליפה מגוררת מלימון גדול
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).
- 2. מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית ומתבלים בטימין ובמרווה, במלח ובפלפל.
- 3. מעסים את הדג כשתי דקות ומניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית אפייה.
- 4. צולים עשרים דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום בינוני (180 מעלות) וצולים 5-15 דקות נוספות, תלוי בעובי הדג, עד שהדג מוכן.
- 5. מוציאים מהתנור, משדרגים עם קליפת הלימון המגורדת ומגישים.