- 1.שמים את כל מרכיבי הקבב מלבד עלי הגפן יחד בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 2. יוצרים מהתערובת 2 קציצות קבב גדולות יחסית.
-
- 3.מניחים 2 עלי גפן על משטח חלק, שמים את הקבב שיצרנו בתחילת העלים, מקפלים את הצדדים פנימה ובעדינות מגלגלים. כך מכינים גם את הקבב העטוף השני. את שניהם מניחים להתקרר במקרר חצי שעה לפחות.
-
- 4.מטגנים בשמן עמוק את קוביות החציל ומוציאים לנייר סופג. בקערה מערבבים בעדינות את קוביות החציל עם גרגירי החומוס והסומק ומתבלים בשמן זית עם הצ'ילי ולימון.
-
- 5. על גריל או במחבת פסים עם מעט שמן, צורבים את הקבב (תחילה מהצד של הסגירה) כ-3 דקות מכל הצדדים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 4 דקות.
-
- 5. ההגשה: מורחים על צלחת הגשה טחינה, מניחים את סלט החציל והחומוס ומעליהם את הקבבים העטופים. מפזרים את עשבי התיבול.