רוסטביף סינטה והמון שום
השף שאול בן אדרת מלמד איך מכינים בקלות בבית רוסטביף מנתח סינטה איכותי שנצלה עם המון שום. מנה חגיגית ומרשימה שמניחים במרכז השולחן, פורסים לפרוסות דקות מול האורחים וזוכים לתשואות. הבונוס: אם נשאר, אפשר להתענג על הפרוסות הדקיקות גם למחרת. הסינטה הוא נתח מושל
(אולפן וואלה!NEWS)
מחשבון המרות
- 5-6 מנות
- 1 ק"ג נתח סינטה שלם עם רצועות השומן שמעליו
- שמן זית
- 4 ראשי שום שלמים
- 2 ענפי רוזמרין (אופציונלי)
- 2 לימונים
- 4 כפות פלפל שחור גרוס דק
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. במחבת לוהטת עם שמן זית "סוגרים" את נתח הסינטה השלם עד שהוא משחים היטב מכל הצדדים.
- 2. מעבירים את הנתח לתבנית, מצפים בפלפל שחור גרוס מכל הצדדים ומניחים את ענפי הרוזמרין.
- 3. מפזרים שיני שום קלופות משני ראשים ואת שני הראשים הנותרים חוצים בשלומתם ומניחים לצד הנתח בתבנית. מזלפים מעט שמן זית על שיני השום והבשר.
- 4. מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-200 מעלות לכ-15 דקות. מנמיכים ל-150 מעלות וצולים לכ-30 דקות נוספות.
- 5. מוציאים את הנתח מהתנור, סוחטים מעל הבשר את הלימונים, מצננים כ-10 דקות ופורסים פרוסות דקות (חשוב לתת לבשר לנוח מעט לפני שפורסים על מנת שהנוזלים לא "יברחו" החוצה). מגישים עם השום האפוי.
- חשוב: אם הבשר מוכשר, אין צורך להוסיף מלח
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה