וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף סינטה והמון שום

השף שאול בן אדרת מלמד איך מכינים בקלות בבית רוסטביף מנתח סינטה איכותי שנצלה עם המון שום. מנה חגיגית ומרשימה שמניחים במרכז השולחן, פורסים לפרוסות דקות מול האורחים וזוכים לתשואות. הבונוס: אם נשאר, אפשר להתענג על הפרוסות הדקיקות גם למחרת. הסינטה הוא נתח מושל

מתכון מאת: שאול בן אשרת, מערכת וואלה

אולפן וואלה!NEWS

מצרכים למתכון

  • 5-6 מנות
  • 1 ק"ג נתח סינטה שלם עם רצועות השומן שמעליו
  • שמן זית
  • 4 ראשי שום שלמים
  • 2 ענפי רוזמרין (אופציונלי)
  • 2 לימונים
  • 4 כפות פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. במחבת לוהטת עם שמן זית "סוגרים" את נתח הסינטה השלם עד שהוא משחים היטב מכל הצדדים.
  • 2. מעבירים את הנתח לתבנית, מצפים בפלפל שחור גרוס מכל הצדדים ומניחים את ענפי הרוזמרין.
  • 3. מפזרים שיני שום קלופות משני ראשים ואת שני הראשים הנותרים חוצים בשלומתם ומניחים לצד הנתח בתבנית. מזלפים מעט שמן זית על שיני השום והבשר.
  • 4. מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-200 מעלות לכ-15 דקות. מנמיכים ל-150 מעלות וצולים לכ-30 דקות נוספות.
  • 5. מוציאים את הנתח מהתנור, סוחטים מעל הבשר את הלימונים, מצננים כ-10 דקות ופורסים פרוסות דקות (חשוב לתת לבשר לנוח מעט לפני שפורסים על מנת שהנוזלים לא "יברחו" החוצה). מגישים עם השום האפוי.
  • חשוב: אם הבשר מוכשר, אין צורך להוסיף מלח
  • רוסטביף בסיסי קלאסי

  • רוסטביף במרינדת חרדל ומייפל של המיט מרקט

  • רוסטביף בכלום עבודה

  • מתכון לקיפודי אורז ובשר פרסים

  • חלה קלאסית

  • תבשיל בקר עם גרגרי חומוס

  • פרושוטו בהכנה ביתית

  • תבשיל זרוע בכרפס עם שום ירוק

  • בורקס בשר

  • אנטריקוט בתפוחים וסילאן

  • קבב עטוף בעלה גפן

  • רביולי פתוח עם תבשיל עגל

  • סופריטו אסאדו עם תפוחי אדמה שבורים

  • מינוט סטייק עם איולי מעושן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully