מינוט סטייק עם איולי מעושן
מחבת רותחת ואנטריקוט פרוס דק זה כל מה שצריך בשביל מינוט סטייק. השף שאול בן אדרת מסביר איך עושים את זה נכון ומוסיף לזה גם טוויסט מעושן
מינוט סטייק עבור אדום אדום (צילום: יח"צ, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- עבור 4 מנות
- 600 גרם נתח אנטריקוט פרוס לפרוסות דקות של 1/2 ס"מ
- 15 עגבניות שרי חצויות
- צרור גדול של עלי רוקט
- 4 כפות מיונז
- 4 כפות פלפל ציפוטלה משומר (לחילופין: 3 כפות פפריקה מעושנת או 3 כפות סחוג ירוק)
- 4 כפות שמן זית
- 1 לימון
- פלפל שחור גרוס
- 1. מכינים את האיולי המעושן: מערבבים את המיונז עם הציפוטלה (או הפפריקה המעושנת או הסחוג הירוק).
- 2. מסדרים מבעוד מועד על הצלחות את עלי הרוקט ועגבניות השרי החצויות. מתבלים את הירקות במלח, פלפל שחור, שמן זית ומעט לימון.
- 3. במחבת חמה מאוד עם 2 כפות שמן זית, מטגנים את פרוסות הבשר כדקה בלבד מכל צד. מתבלים בפלפל שחור גרוס.
- 4. מניחים את פרוסות האנטריקוט על הירקות בצלחת, ומגישים לצד האיולי המעושן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה