פאייה עוף וסלמון

פאייה מהירה עם אורז, עוף, סלמון ושפע תבלינים

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • עבור 6-4 מנות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 4 שוקי עוף
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
  • 4 עגבניות מגוררות ומסוננות
  • 400 גרם (1/2 1 כוסות) אורז עגול
  • 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מרק עוף
  • 6-5 חוטי זעפרן
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1/3 כפית כורכום
  • 500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות
  • להגשה:
  • פלחי לימון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית במחבת בקוטר 40 ס"מ בעלת תחתית עבה. מטגנים את הבצל הסגול 2-3 דקות ומוסיפים את הכרישה. כשהבצל והכרישה מתרככים, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות יפה.
  • 2. מוסיפים שום וצ'ילי ומאדים דקה-שתיים עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ומערבבים עד שמתקבלת מחית סמיכה (הסופריטו).
  • 3. מחממים את המרק בסיר קטן עם הזעפרן עד לסף רתיחה. טועמים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ושומרים מכוסה על להבה נמוכה.
  • 4. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד 3 דקות. יוצקים למחבת 3/4 כוס מרק חם, מערבבים ומביאים לרתיחה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 3/4 כוס. מדי פעם מערבבים ואם רוצים מכסים כדי לוודא שהאורז מתבשל באופן אחיד. טועמים ומוודאים שלא חסר תיבול.
  • 5. בפעם האחרונה שמוזגים את המרק, מוסיפים גם את הסלמון וממשיכים לבשל עד שהוא מוכן והאורז רך. אם רוצים להגיש את הפאייה עם קראסט פריך מלמעלה, מכניסים לתנור לוהט ל-10 דקות.
  • 6. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם פלחי ליים או לימון.
  • פאייה של פרגיות וירקות ירוקים

  • פאייה חגיגית עם עוף

  • צלי כתף בפירות יבשים ופטריות

  • ללקק את האצבעות: פרגיות ממולאות באורז ופירות יבשים ברוטב רכז רימונים

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • אורז יפני עם סלמון וירקות

  • כולל טוויסט מפתיע: המתכון המנצח של עומר מילר לקבבים על האש

  • סלט סביצ׳ה

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • סקלופיני לימונה

  • כמו במסעדה: סשימי דג ים ברוטב ים תיכוני

  • סינייה קציצות קבב

  • רוטב בולונז קלאסי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully