פאייה עוף וסלמון
פאייה מהירה עם אורז, עוף, סלמון ושפע תבלינים
מצרכים
- עבור 6-4 מנות
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כרישה קצוצה
- 4 שוקי עוף
- 3 שיני שום פרוסות
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
- 4 עגבניות מגוררות ומסוננות
- 400 גרם (1/2 1 כוסות) אורז עגול
- 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מרק עוף
- 6-5 חוטי זעפרן
- מלח ופלפל גרוס
- 1/3 כפית כורכום
- 500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות
- להגשה:
- פלחי לימון
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית במחבת בקוטר 40 ס"מ בעלת תחתית עבה. מטגנים את הבצל הסגול 2-3 דקות ומוסיפים את הכרישה. כשהבצל והכרישה מתרככים, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות יפה.
- 2. מוסיפים שום וצ'ילי ומאדים דקה-שתיים עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ומערבבים עד שמתקבלת מחית סמיכה (הסופריטו).
- 3. מחממים את המרק בסיר קטן עם הזעפרן עד לסף רתיחה. טועמים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ושומרים מכוסה על להבה נמוכה.
- 4. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד 3 דקות. יוצקים למחבת 3/4 כוס מרק חם, מערבבים ומביאים לרתיחה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 3/4 כוס. מדי פעם מערבבים ואם רוצים מכסים כדי לוודא שהאורז מתבשל באופן אחיד. טועמים ומוודאים שלא חסר תיבול.
- 5. בפעם האחרונה שמוזגים את המרק, מוסיפים גם את הסלמון וממשיכים לבשל עד שהוא מוכן והאורז רך. אם רוצים להגיש את הפאייה עם קראסט פריך מלמעלה, מכניסים לתנור לוהט ל-10 דקות.
- 6. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם פלחי ליים או לימון.