- 1. מחממים שמן זית במחבת בקוטר 40 ס"מ בעלת תחתית עבה. מטגנים את הבצל הסגול 2-3 דקות ומוסיפים את הכרישה. כשהבצל והכרישה מתרככים, מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות יפה.
-
- 2. מוסיפים שום וצ'ילי ומאדים דקה-שתיים עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ומערבבים עד שמתקבלת מחית סמיכה (הסופריטו).
-
- 3. מחממים את המרק בסיר קטן עם הזעפרן עד לסף רתיחה. טועמים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ושומרים מכוסה על להבה נמוכה.
-
- 4. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד 3 דקות. יוצקים למחבת 3/4 כוס מרק חם, מערבבים ומביאים לרתיחה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 3/4 כוס. מדי פעם מערבבים ואם רוצים מכסים כדי לוודא שהאורז מתבשל באופן אחיד. טועמים ומוודאים שלא חסר תיבול.
-
- 5. בפעם האחרונה שמוזגים את המרק, מוסיפים גם את הסלמון וממשיכים לבשל עד שהוא מוכן והאורז רך. אם רוצים להגיש את הפאייה עם קראסט פריך מלמעלה, מכניסים לתנור לוהט ל-10 דקות.
-
- 6. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם פלחי ליים או לימון.