פאייה של פרגיות וירקות ירוקים
אפשר להיכנס לאינטרנט, לחפש טיסה לברצלונה, למצוא מלון, לארוז תיקים ולשלם כמה מאות יורואים. או שאפשר פשוט להכין פאייה מסורתית, ולהרגיש הכי ספרדים שאפשר.
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
- 1/2 כוס שעועית ירוקה
- 4 נתחי פרגית (שוקיים, ללא עצמות), חתוכים לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שום כתוש
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- קורט כורכום
- 1 בצל פרוס
- 2 זוקיני קטנים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות דקות
- לאורז:
- 3 כוסות ציר עוף או מרק עוף
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 250 גרם (1/2 2 כוסות) אורז עגול
- כף תערובת תיבול צהובה
- 2 כפיות מלח
- 2 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
- 2 כפות שום כתוש
- 15-20 חוטי זעפרן
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. חולטים את הברוקולי והשעועית הירוקה כ-3 דקות במים רותחים. מסננים.
- 2. מתבלים את נתחי הפרגית ב-4 כפות שמן זית, 1 כפית שום כתוש, 2 כפיות פפריקה מתוקה וקורט כורכום, ומערבבים היטב.
- 3. מטגנים את נתחי הפרגית והבצל הפרוס במעט שמן זית במשך 4-5 דקות, עד שהבשר כמעט מוכן.
- 4. מוסיפים את הירקות החלוטים ורצועות הזוקיני, וממשיכים לטגן כמה שניות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
- 5. מרתיחים את ציר העוף. בזמן שהציר על האש, מחממים בסיר רחב 1/2 כוס שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד שהוא הופך שקוף.
- 6. מוסיפים את האורז, תערובת התיבול, המלח, העגבניות, השום, הזעפרן והפטרוזיליה, ומטגנים כדקה.
- 7. מוסיפים את הציר הרותח, מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים ומבשלים 13 דקות על אש נמוכה.
- 8. אחרי 13 דקות מניחים את נתחי הפרגית והירקות על האורז. מכסים שוב, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
- 9. מגישים ואוכלים חם.