מתכונים חמים

פאייה של פרגיות וירקות ירוקים

אפשר להיכנס לאינטרנט, לחפש טיסה לברצלונה, למצוא מלון, לארוז תיקים ולשלם כמה מאות יורואים. או שאפשר פשוט להכין פאייה מסורתית, ולהרגיש הכי ספרדים שאפשר.

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום הפקה ובימוי: prima films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה
  • 4 נתחי פרגית (שוקיים, ללא עצמות), חתוכים לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • קורט כורכום
  • 1 בצל פרוס
  • 2 זוקיני קטנים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לרצועות דקות
  • לאורז:
  • 3 כוסות ציר עוף או מרק עוף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) אורז עגול
  • כף תערובת תיבול צהובה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפות שום כתוש
  • 15-20 חוטי זעפרן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את הברוקולי והשעועית הירוקה כ-3 דקות במים רותחים. מסננים.
  • 2. מתבלים את נתחי הפרגית ב-4 כפות שמן זית, 1 כפית שום כתוש, 2 כפיות פפריקה מתוקה וקורט כורכום, ומערבבים היטב.
  • 3. מטגנים את נתחי הפרגית והבצל הפרוס במעט שמן זית במשך 4-5 דקות, עד שהבשר כמעט מוכן.
  • 4. מוסיפים את הירקות החלוטים ורצועות הזוקיני, וממשיכים לטגן כמה שניות. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  • 5. מרתיחים את ציר העוף. בזמן שהציר על האש, מחממים בסיר רחב 1/2 כוס שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד שהוא הופך שקוף.
  • 6. מוסיפים את האורז, תערובת התיבול, המלח, העגבניות, השום, הזעפרן והפטרוזיליה, ומטגנים כדקה.
  • 7. מוסיפים את הציר הרותח, מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים ומבשלים 13 דקות על אש נמוכה.
  • 8. אחרי 13 דקות מניחים את נתחי הפרגית והירקות על האורז. מכסים שוב, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
  • 9. מגישים ואוכלים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully