פאייה פירות ים
פאייה אמיתית מכינים עם פירות ים. ניתן להכין אותה גם רק עם דגים, אם רוצים שהיא תהיה כשרה, אבל אז היא לא תהיה פאייה אמיתית. המתכון באדיבות אטליז-מעדנייה "כצל'ה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כוס אורז אורבריו או אורז עגול אחר
- 750 מ"ל ציר דגים/ ציר עוף (הכמות המתאימה למילוי המחבת)
- 1 בצל קצוץ
- חצי כוס אפונה ירוקה
- 1 פלפל אדום
- 3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 קילו פירות ים שרימפס , קוקטיל פירות ים
- 4 חתיכות פילה דג ים פרידה/ לוקוס
- 15-20 צדפות
- תבלינים: מס' חוטים זעפרן או חצי כפית כורכום, פלפל קאיין, שום, מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה ועמוקה משחימים את הבצל ומוסיפים את הירקות.
- 2. מוסיפים את התבלינים לפי הטעם: שום, פלפל קאיין, מלח פלפל.
- 3. מערבבים את הזעפרן / כורכום עם האורז.
- 4. מניחים את פירות הים במחבת, מוסיפים את האורז ומערבבים
- מכסים בציר עד גובה המחבת ומתקנים את התיבול.
- 5. מבשלים כחצי שעה עם מכסה, עד שכל הנוזלים נספגים.