לחי לוקוס בתבשיל פלפלים

אם אתם מחפשים אחר מנת דג ייחודית אך בו זמנית קלה להכנה, הגעתם לאיש הנכון: השף מאיר אדוני מכין בצ'יק צ'ק מנה של לחי לוקוס, המלווה בתבשיל פלפלים, תרד בלאדי ובמיה.

מתכון מאת: מאיר אדוני, מערכת וואלה!
הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה. דן פרץ,
הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה(צילום: דן פרץ)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג (נטו) לחי ובשר ראש של לוקוס (או נתחי לוקוס עצמם. לוקוס סלעים/אדום מתאים מאוד)
  • מכינים את התבשיל:
  • 12 פלפל שושקה אדום מטוגנים וקלופים
  • 1/2 ק"ג תרד בלאדי
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1/4 שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח + פלפל לפי טעם
  • להגשה:
  • 200 גרם במיה, קטומת עוקץ, מטוגנת למשך 30 שניות במעט שמן זית
  • כוסברה (למי שאוהב)

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם מעט שמן מאדים למספר שניות את השום הפרוס. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומבשלים על נמוכה כ-15 דקות מכוסה.
  • 2. מוסיפים את נתחי הלוקוס ומבשלים מכוסה כ-5 דקות מכוסה. כעת מוסיפים את התרד והבמיה לדקותיים, מתקנים תיבול ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully