פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחי לוקוס בתבשיל פלפלים

      אם אתם מחפשים אחר מנת דג ייחודית אך בו זמנית קלה להכנה, הגעתם לאיש הנכון: השף מאיר אדוני מכין בצ'יק צ'ק מנה של לחי לוקוס, המלווה בתבשיל פלפלים, תרד בלאדי ובמיה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח
      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1 ק"ג (נטו) לחי ובשר ראש של לוקוס (או נתחי לוקוס עצמם. לוקוס סלעים/אדום מתאים מאוד)
      • מכינים את התבשיל:
      • 12 פלפל שושקה אדום מטוגנים וקלופים
      • 1/2 ק"ג תרד בלאדי
      • 4 גבעולי סלרי קצוצים
      • 1/4 שורש ג'ינג'ר קצוץ
      • 6 שיני שום פרוסות
      • 1 פלפל חריף פרוס דק
      • 1/2 כוס שמן זית
      • מלח + פלפל לפי טעם
      • להגשה:
      • 200 גרם במיה, קטומת עוקץ, מטוגנת למשך 30 שניות במעט שמן זית
      • כוסברה (למי שאוהב)

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת עם מעט שמן מאדים למספר שניות את השום הפרוס. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומבשלים על נמוכה כ-15 דקות מכוסה.
      • 2. מוסיפים את נתחי הלוקוס ומבשלים מכוסה כ-5 דקות מכוסה. כעת מוסיפים את התרד והבמיה לדקותיים, מתקנים תיבול ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -