לחי לוקוס בתבשיל פלפלים
אם אתם מחפשים אחר מנת דג ייחודית אך בו זמנית קלה להכנה, הגעתם לאיש הנכון: השף מאיר אדוני מכין בצ'יק צ'ק מנה של לחי לוקוס, המלווה בתבשיל פלפלים, תרד בלאדי ובמיה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג (נטו) לחי ובשר ראש של לוקוס (או נתחי לוקוס עצמם. לוקוס סלעים/אדום מתאים מאוד)
- מכינים את התבשיל:
- 12 פלפל שושקה אדום מטוגנים וקלופים
- 1/2 ק"ג תרד בלאדי
- 4 גבעולי סלרי קצוצים
- 1/4 שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח + פלפל לפי טעם
- להגשה:
- 200 גרם במיה, קטומת עוקץ, מטוגנת למשך 30 שניות במעט שמן זית
- כוסברה (למי שאוהב)
אופן ההכנה
- 1. במחבת עם מעט שמן מאדים למספר שניות את השום הפרוס. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומבשלים על נמוכה כ-15 דקות מכוסה.
- 2. מוסיפים את נתחי הלוקוס ומבשלים מכוסה כ-5 דקות מכוסה. כעת מוסיפים את התרד והבמיה לדקותיים, מתקנים תיבול ומגישים.