- 1. מטגנים בשמן זית את השום, הבצל, העגבניות והרסק על אש קטנה. התבשיל מוכן כאשר הנוזל מתאדה ונשאר רוטב סמיך (להיזהר לא לשרוף את הנוזל).
-
- 2. כאשר מי התבשיל התאדו מוסיפים את החומוס, הכוסברה, המלח, הפלפל (לפי הטעם) והכמון. מערבבים ומורידים מהאש.
-
- 3. את דג הלוקוס ממליחים ומפלפלים מכל צד ובמחבת על אש נמוכה צולים על צד העור. מבשלים לאט עד שהעור מקבל מרקם קריספי.
-
- 4. לאחר מכן מעבירים את הדג לתבנית ולתנור בחום של 200 מעלות כ-5-10 דקות (תלוי בגודל נתח הדג).
-
- 5. בניית המנה: מניחים רינג במרכז הצלחת וממלאים אותה בתבשיל החומוס. מעל מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה. מניחים מעל הדג במרכז עלי כוסברה ומעל את טפאנד הזיתים. בוזקים מעט שמן זית ומגישים.