וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה לוקוס על תבשיל עגבניות

דג עסיסי, האוסף לחיקו חלק ממיצי תבשיל העגבניות, ומוגש עם תבשיל של חומוסים. אפשר להשתמש רק ברסק עגבניות, אבל יותר שווה למצוא עגבניות תמר, כי הן עסיסיות יותר ומלאות בטעם.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פילה לוקוס על תבשיל עגבניות וחומוס. דן פרץ,
פילה לוקוס על תבשיל עגבניות וחומוס/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • 2 נתחים של דג לוקוס טרי ללא עצמות
  • 5 עגבניות תמר חלוטות ומגולענות, חתוכות לקוביות (ללא קליפה)
  • 50 גרם חומוס מושרה ומבושל
  • כף טפנד זיתים מזיתי קלמטה משובחים
  • כף רסק עגבניות
  • כף כוסברה
  • בצל אחד קצוץ
  • שתי שיני שום קצוצות
  • שמן זית
  • כפית כמון

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בשמן זית את השום, הבצל, העגבניות והרסק על אש קטנה. התבשיל מוכן כאשר הנוזל מתאדה ונשאר רוטב סמיך (להיזהר לא לשרוף את הנוזל).
  • 2. כאשר מי התבשיל התאדו מוסיפים את החומוס, הכוסברה, המלח, הפלפל (לפי הטעם) והכמון. מערבבים ומורידים מהאש.
  • 3. את דג הלוקוס ממליחים ומפלפלים מכל צד ובמחבת על אש נמוכה צולים על צד העור. מבשלים לאט עד שהעור מקבל מרקם קריספי.
  • 4. לאחר מכן מעבירים את הדג לתבנית ולתנור בחום של 200 מעלות כ-5-10 דקות (תלוי בגודל נתח הדג).
  • 5. בניית המנה: מניחים רינג במרכז הצלחת וממלאים אותה בתבשיל החומוס. מעל מניחים את הדג כשהעור כלפי מעלה. מניחים מעל הדג במרכז עלי כוסברה ומעל את טפאנד הזיתים. בוזקים מעט שמן זית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully