פילה לוקוס על תבשיל חומוס

תבשיל של חומוס ותרד, יחד עם הרבה שום וקצת פלפל חריף הוא מה שמלווה את פילה דג הלוקוס המלכותי. לצידו ניתן להכין סלסלת עגבניות שתעניק רעננות מבורכת למנה.

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום בימוי ועריכה: PRIMA FILMS)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 6 מנות של 150 גרם פילה לוקוס עם העור
  • לתבשיל חומוס ותרד:
  • 1/2 ק"ג חומוס (מושרה ב-4 ליטר מים ללילה)
  • 30 גרם מלח
  • 1/2 ק"ג בצל פרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כף שום כתוש
  • 2 גרם (1/8 כפית) פלפל שאטה גרוס
  • קורט פלפל לבן
  • 1/2 ק"ג תרד
  • לסלסת העגבניות:
  • 1 עגבנייה בשלה, נקיה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1/2 כפית שום כתוש

אופן ההכנה

  • 1. להכנת התבשיל: מבשלים את החומוס במי ההשריה, עד שהוא מתרכך. מוסיפים מלח רק באמצע הבישול, ולא בתחילתו.
  • 2. מאדים את הבצל בשמן, ומוסיפים שום, חומוס ו-2-3 כפות ממי הבישול.
  • 3. מוסיפים תבלינים ותרד, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 4. להכנת הסלסה: מערבבים את חומרי הסלסה וממליחים לפי הטעם.
  • 5. מחממים היטב מחבת שטוחה ומוסיפים מעט שמן זית. מפזרים מלח אטלנטי ומניחים מעליו את הדג, כשהעור כלפי מטה. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד שהעור פריך ונפרד מהמחבת בקלות.
  • 6. מעבירים לתבנית עם העור כלפי מעלה, ומכניסים ל-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  • 7. מסדרים את התבשיל על הצלחת, מניחים מעליו את הדג, ויוצקים על הכל כף גדושה מהסלסה.
  • פילה לוקוס על תבשיל חומוס ותרד

  • לוקוס עם ירקות וקונפי שום

  • קדרת לוקוס

  • קארי גפילטע פיש

  • נזיד דגים

  • קדירת סרטנים

  • מוקקה

  • פאייה פירות ים

  • חריימה טריפוליטאי חגיגי

  • פילה דניס בטבחה ירוקה

  • דג מרוקאי ברוטב פלפלים חריפים

  • סופלקי דגים של דוניא

  • תבשיל דג ואפונה בקארי ירוק

  • הדגים החריפים של מירי רגב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully