- 1. להכנת התבשיל: מבשלים את החומוס במי ההשריה, עד שהוא מתרכך. מוסיפים מלח רק באמצע הבישול, ולא בתחילתו.
-
- 2. מאדים את הבצל בשמן, ומוסיפים שום, חומוס ו-2-3 כפות ממי הבישול.
-
- 3. מוסיפים תבלינים ותרד, מערבבים ומסירים מהאש.
-
- 4. להכנת הסלסה: מערבבים את חומרי הסלסה וממליחים לפי הטעם.
-
- 5. מחממים היטב מחבת שטוחה ומוסיפים מעט שמן זית. מפזרים מלח אטלנטי ומניחים מעליו את הדג, כשהעור כלפי מטה. מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד שהעור פריך ונפרד מהמחבת בקלות.
-
- 6. מעבירים לתבנית עם העור כלפי מעלה, ומכניסים ל-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
-
- 7. מסדרים את התבשיל על הצלחת, מניחים מעליו את הדג, ויוצקים על הכל כף גדושה מהסלסה.