מוקקה

ניצן רז, שף מסעדת "סושי סמבה" מביא ניחוחות ברזילאים למטבח שלכם עם קדירה ייחודית, המכילה שלל דגים ופירות ים, יחד עם פלפלים צבעוניים וחלב קוקוס.

מתכון מאת: ניצן רז, מערכת וואלה!
מוקקה. ברני ארדוב
מוקקה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם של דגים ופירות ים לפי הטעם (מומלץ להשתמש בבקלה, סרטנים כחולים, מולים, שרימפס, קלמרי או תמנון ודגים לבנים)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקובית של 1 ס"מ
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקובית של 1 ס"מ
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקובית של 1 ס"מ
  • בצל אדום אחד, קצוץ
  • 1 קופסה לבבות דקל
  • 1 שן שום פרוסה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 4 כפות שמן דקלים (או בוטנים או כל שמן ניטראלי אחר המתאים לטיגון)
  • מיץ מלימון אחד
  • כוס חלב קוקוס (200 מ"ל)
  • כוס מים (או ציר דגים או שרימפס)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לאורז
  • 1 כוס אורז לבן
  • מעט שמן דקלים
  • 1.5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האורז: מאדים במעט שמן דקלים, מוסיפים מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמוכן. מסירים מהלהבה ושומרים חם.
  • 2. חותכים את הדגים ופירות הים לקוביות.
  • 3. מחממים מחבת גדולה עם שמן הדקלים ומקפיצים את הירקות מספר דקות בחום גבוה. מוסיפים את פירות הים והדגים וממשיכים לאדות עד להשחמה.
  • 4. מוסיפים את ציר הדגים/שרימפס ואת חלב קוקוס ומבשלים במשך 3 דקות.
  • 5. מוסיפים את הלימון, השום, והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומגישים בליווי האורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully