מוקקה
ניצן רז, שף מסעדת "סושי סמבה" מביא ניחוחות ברזילאים למטבח שלכם עם קדירה ייחודית, המכילה שלל דגים ופירות ים, יחד עם פלפלים צבעוניים וחלב קוקוס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם של דגים ופירות ים לפי הטעם (מומלץ להשתמש בבקלה, סרטנים כחולים, מולים, שרימפס, קלמרי או תמנון ודגים לבנים)
- 1 פלפל אדום חתוך לקובית של 1 ס"מ
- 1 פלפל ירוק חתוך לקובית של 1 ס"מ
- 1 פלפל צהוב חתוך לקובית של 1 ס"מ
- בצל אדום אחד, קצוץ
- 1 קופסה לבבות דקל
- 1 שן שום פרוסה
- חופן כוסברה קצוצה
- 4 כפות שמן דקלים (או בוטנים או כל שמן ניטראלי אחר המתאים לטיגון)
- מיץ מלימון אחד
- כוס חלב קוקוס (200 מ"ל)
- כוס מים (או ציר דגים או שרימפס)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לאורז
- 1 כוס אורז לבן
- מעט שמן דקלים
- 1.5 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האורז: מאדים במעט שמן דקלים, מוסיפים מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמוכן. מסירים מהלהבה ושומרים חם.
- 2. חותכים את הדגים ופירות הים לקוביות.
- 3. מחממים מחבת גדולה עם שמן הדקלים ומקפיצים את הירקות מספר דקות בחום גבוה. מוסיפים את פירות הים והדגים וממשיכים לאדות עד להשחמה.
- 4. מוסיפים את ציר הדגים/שרימפס ואת חלב קוקוס ומבשלים במשך 3 דקות.
- 5. מוסיפים את הלימון, השום, והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומגישים בליווי האורז.