פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוקקה

      ניצן רז, שף מסעדת "סושי סמבה" מביא ניחוחות ברזילאים למטבח שלכם עם קדירה ייחודית, המכילה שלל דגים ופירות ים, יחד עם פלפלים צבעוניים וחלב קוקוס.

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      מוקקה (ברני ארדוב)
      מוקקה (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 500 גרם של דגים ופירות ים לפי הטעם (מומלץ להשתמש בבקלה, סרטנים כחולים, מולים, שרימפס, קלמרי או תמנון ודגים לבנים)
      • 1 פלפל אדום חתוך לקובית של 1 ס"מ
      • 1 פלפל ירוק חתוך לקובית של 1 ס"מ
      • 1 פלפל צהוב חתוך לקובית של 1 ס"מ
      • בצל אדום אחד, קצוץ
      • 1 קופסה לבבות דקל
      • 1 שן שום פרוסה
      • חופן כוסברה קצוצה
      • 4 כפות שמן דקלים (או בוטנים או כל שמן ניטראלי אחר המתאים לטיגון)
      • מיץ מלימון אחד
      • כוס חלב קוקוס (200 מ"ל)
      • כוס מים (או ציר דגים או שרימפס)
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • לאורז
      • 1 כוס אורז לבן
      • מעט שמן דקלים
      • 1.5 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את האורז: מאדים במעט שמן דקלים, מוסיפים מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמוכן. מסירים מהלהבה ושומרים חם.
      • 2. חותכים את הדגים ופירות הים לקוביות.
      • 3. מחממים מחבת גדולה עם שמן הדקלים ומקפיצים את הירקות מספר דקות בחום גבוה. מוסיפים את פירות הים והדגים וממשיכים לאדות עד להשחמה.
      • 4. מוסיפים את ציר הדגים/שרימפס ואת חלב קוקוס ומבשלים במשך 3 דקות.
      • 5. מוסיפים את הלימון, השום, והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומגישים בליווי האורז.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות