דג מרוקאי ברוטב פלפלים חריפים

דג מרוקאי מזוהה בארץ עם רסק עגבניות אבל במתכונים המקוריים אין רסק, שנתפס שמעפיל על חריפות הדג. מומלץ לטבול את הפרנה ברוטב הדג.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה!
דגים מרוקאים. נועה ברנע,
דגים מרוקאים(צילום: נועה ברנע)

מצרכים

  • 1 ק"ג פילה דג טונה/נסיכה/מושט פרוס לפרוסות עבות (אמור לצאת כ-7 חתיכות לערך)
  • 1 גמבה
  • 3-4 פלפלים חריפים ירוקים/אדומים שלמים
  • 4-5 שיני שום חתוכות גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כפיות פפריקה
  • מים
  • כוס שמן קנולה
  • צרור כוסברה
  • אפשרי:
  • 1 עגבניה בשלה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הגמבה לרצועות. מכניסים לסיר את רצועות הגמבה והפלפלים השלמים.
  • 2. מניחים את פרוסות הדג מעל הפלפלים.
  • 3. מפזרים את התבלינים, הכוסברה ואת השמן על הדג (הדג סופח אליו את טעמי השמן).
  • 4. למי שרוצה להוסיף עגבנייה ניתן לחתוך אותה ל-6 פרוסות ולשים מעל הדג.
  • 5. מכסים את תכולת הסיר במים, עד לכיסוי הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. עד שהרוטב מסמיך והדג מוכן אך לא עשוי מדי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully