וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג מרוקאי ברוטב פלפלים חריפים

דג מרוקאי מזוהה בארץ עם רסק עגבניות אבל במתכונים המקוריים אין רסק, שנתפס שמעפיל על חריפות הדג. מומלץ לטבול את הפרנה ברוטב הדג.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה

דגים מרוקאים. נועה ברנע,
דגים מרוקאים/נועה ברנע

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג פילה דג טונה/נסיכה/מושט פרוס לפרוסות עבות (אמור לצאת כ-7 חתיכות לערך)
  • 1 גמבה
  • 3-4 פלפלים חריפים ירוקים/אדומים שלמים
  • 4-5 שיני שום חתוכות גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כפיות פפריקה
  • מים
  • כוס שמן קנולה
  • צרור כוסברה
  • אפשרי:
  • 1 עגבניה בשלה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הגמבה לרצועות. מכניסים לסיר את רצועות הגמבה והפלפלים השלמים.
  • 2. מניחים את פרוסות הדג מעל הפלפלים.
  • 3. מפזרים את התבלינים, הכוסברה ואת השמן על הדג (הדג סופח אליו את טעמי השמן).
  • 4. למי שרוצה להוסיף עגבנייה ניתן לחתוך אותה ל-6 פרוסות ולשים מעל הדג.
  • 5. מכסים את תכולת הסיר במים, עד לכיסוי הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. עד שהרוטב מסמיך והדג מוכן אך לא עשוי מדי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully