דג מרוקאי ברוטב פלפלים חריפים
דג מרוקאי מזוהה בארץ עם רסק עגבניות אבל במתכונים המקוריים אין רסק, שנתפס שמעפיל על חריפות הדג. מומלץ לטבול את הפרנה ברוטב הדג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג פילה דג טונה/נסיכה/מושט פרוס לפרוסות עבות (אמור לצאת כ-7 חתיכות לערך)
- 1 גמבה
- 3-4 פלפלים חריפים ירוקים/אדומים שלמים
- 4-5 שיני שום חתוכות גס
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 1 כפיות פפריקה
- מים
- כוס שמן קנולה
- צרור כוסברה
- אפשרי:
- 1 עגבניה בשלה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הגמבה לרצועות. מכניסים לסיר את רצועות הגמבה והפלפלים השלמים.
- 2. מניחים את פרוסות הדג מעל הפלפלים.
- 3. מפזרים את התבלינים, הכוסברה ואת השמן על הדג (הדג סופח אליו את טעמי השמן).
- 4. למי שרוצה להוסיף עגבנייה ניתן לחתוך אותה ל-6 פרוסות ולשים מעל הדג.
- 5. מכסים את תכולת הסיר במים, עד לכיסוי הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. עד שהרוטב מסמיך והדג מוכן אך לא עשוי מדי.