מתכונים חמים

דג מרוקאי ברוטב פלפלים חריפים

דג מרוקאי מזוהה בארץ עם רסק עגבניות אבל במתכונים המקוריים אין רסק, שנתפס שמעפיל על חריפות הדג. מומלץ לטבול את הפרנה ברוטב הדג.

מתכון מאת: זהרה בן חמו ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דגים מרוקאים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג פילה דג טונה/נסיכה/מושט פרוס לפרוסות עבות (אמור לצאת כ-7 חתיכות לערך)
  • 1 גמבה
  • 3-4 פלפלים חריפים ירוקים/אדומים שלמים
  • 4-5 שיני שום חתוכות גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כפיות פפריקה
  • מים
  • כוס שמן קנולה
  • צרור כוסברה
  • אפשרי:
  • 1 עגבניה בשלה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הגמבה לרצועות. מכניסים לסיר את רצועות הגמבה והפלפלים השלמים.
  • 2. מניחים את פרוסות הדג מעל הפלפלים.
  • 3. מפזרים את התבלינים, הכוסברה ואת השמן על הדג (הדג סופח אליו את טעמי השמן).
  • 4. למי שרוצה להוסיף עגבנייה ניתן לחתוך אותה ל-6 פרוסות ולשים מעל הדג.
  • 5. מכסים את תכולת הסיר במים, עד לכיסוי הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. עד שהרוטב מסמיך והדג מוכן אך לא עשוי מדי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully