לחם מרוקאי - פרנה

את הלחם נוהגים להכין על חלוקי נחל אבל ניתן להכין את המתכון גם בתבנית בתנור ביתי פשוט.ל מי שרוצה את הטעם האותנטי אפשר לשים את חלוקי הנחל בתוך התבנית ועליהם את הלחם.

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה!
פרנה(צילום: נועה ברנע)

מצרכים

  • 100 גרם שמרים טריים
  • 1 ק"ג קמח
  • קמצוץ מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את השמרים, הקמח, המלח והמים. לשים בידיים ללא הרף כ-5 דקות, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
  • 2. לשים שוב כ-5 דקות בידיים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה בקערה מכוסה במגבת.
  • 3. משמנים את הידיים, מחלקים לשניים ומעצבים עיגול בקוטר של פיתה. משטחים את הלחם כדי שיהיה גם בעובי של פיתה. מכניסים לתבנית ומתפיחים כ-10 דקות.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרטיבים מעט את הידיים במים ומשפריצים מים לתוך התנור, כדי ליצור לחות.
  • 5. אופים בתנור רבע שעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully