פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם פורים מרוקאי

      מתכון של השף צ'רלי פדידה. לפי המסורת המרוקאית בערב שלפני פורים מפשילות הסבתות המרוקאיות שרוולים, נכנסות למטבח ומכינות את הלחם המסורתי של פורים. בלחם העגול שקועות חמש ביצים שמתקשות באפייה ויש כאלה שמאמינים שהן נגד עין הרע או אפילו מסמלות את המן עצמו שנטמן

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      לחם פורים מרוקאי (צרלי פדידה) (מערכת וואלה! NEWS)
      לחם פורים מרוקאי (צרלי פדידה) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 ק"ג קמח
      • 200 גרם סוכר
      • 200 גרם מרגרינה
      • 50 גרם שמרית
      • 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
      • 1 ביצה טרופה להברשת הבצק

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים קמח, שמרית, סוכר ומוסיפים בהדרגה מים פושרים, מערבבים עד לקבלת כדור. ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק. מערבבים במהירות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
      • 2. מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
      • 3. כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
      • 4. מחדירים את חמשת הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
      • 5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.

      מתכונים נוספים

      לחם פורים מרוקאי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -