לחם פורים מרוקאי
מאפה פורימי מסורתי של סבתות מרוקאיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קמח
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם מרגרינה
- 50 גרם שמרית
- 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
- 1 ביצה טרופה להברשת הבצק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים קמח, שמרית, סוכר ומוסיפים בהדרגה מים פושרים, מערבבים עד לקבלת כדור. ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק. מערבבים במהירות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- 2. מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
- 3. כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
- 4. מחדירים את חמשת הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
- 5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.