פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אצבעות המן ("פפריקנטיות")

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אצבעות המן זרית פרג ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה! NEWS)
      אצבעות המן זרית פרג ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים לכ-800 גר' חטיפים:
      • 4 כוסות קמח רגיל (560 גרם)
      • 3 כפיות פפריקה מתוקה
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 1 כפית סוכר
      • 2 כפיות מלח
      • ½ כוס שומשום (75 גרם)
      • ¾ עד 1 כוס מים (200-250 מ"ל)
      • 200 גרם חמאה או מרגרינה "מחמאה" מומסת
      • לציפוי:
      • 2 חלמונים טרופים עם כף מים
      • 1/3 כוס פרג או שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. מנפים לקערה את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה.
      • 2. מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והשומשום ומערבבים.
      • 3. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את החמאה המומסת ו-¾ כוס מהמים.
      • 4. מערבבים עד שכל החומרים יתאחדו לבצק. אם הבצק יבש מדי והחומרים לא מתאחדים – מוסיפים עוד מים, לפי הצורך.
      • 5. לשים כדקה עד שנוצר גוש בצק נוקשה. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומשהים כחצי שעה.
      • 6. מחממים תנור לחום בינוני 180°.
      • 7. בידיים, קורצים גושים מהבצק וצרים מהם על משטח חלק גלילים דקים בעובי של כ-1 ס"מ.
      • 8. חותכים את הגלילים ל"אצבעות" באורך של כ-8-10 ס"מ ומסדרים בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
      • 9. טורפים את החלמונים עם כף מים ומברישים בהם את ה"אצבעות".
      • 10. מפזרים על האצבעות את הפרג או השומשום.
      • 11. אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, או עד שה"אצבעות" ישחימו ויהיו פריכות. זהירות לא לשרוף.
      • 12. שומרים בכלי אטום לאחר קירור מלא.

      מתכונים נוספים

      אצבעות המן ("פפריקנטיות")
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -