וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אצבעות המן ("פפריקנטיות")

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

אצבעות המן זרית פרג ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
אצבעות המן זרית פרג ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • חומרים לכ-800 גר' חטיפים:
  • 4 כוסות קמח רגיל (560 גרם)
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כוס שומשום (75 גרם)
  • ¾ עד 1 כוס מים (200-250 מ"ל)
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה "מחמאה" מומסת
  • לציפוי:
  • 2 חלמונים טרופים עם כף מים
  • 1/3 כוס פרג או שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה.
  • 2. מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והשומשום ומערבבים.
  • 3. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את החמאה המומסת ו-¾ כוס מהמים.
  • 4. מערבבים עד שכל החומרים יתאחדו לבצק. אם הבצק יבש מדי והחומרים לא מתאחדים – מוסיפים עוד מים, לפי הצורך.
  • 5. לשים כדקה עד שנוצר גוש בצק נוקשה. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומשהים כחצי שעה.
  • 6. מחממים תנור לחום בינוני 180°.
  • 7. בידיים, קורצים גושים מהבצק וצרים מהם על משטח חלק גלילים דקים בעובי של כ-1 ס"מ.
  • 8. חותכים את הגלילים ל"אצבעות" באורך של כ-8-10 ס"מ ומסדרים בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
  • 9. טורפים את החלמונים עם כף מים ומברישים בהם את ה"אצבעות".
  • 10. מפזרים על האצבעות את הפרג או השומשום.
  • 11. אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, או עד שה"אצבעות" ישחימו ויהיו פריכות. זהירות לא לשרוף.
  • 12. שומרים בכלי אטום לאחר קירור מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully