מתכונים חמים

תבשיל דג בתבלינים הודיים

ל"אמדוקס" יש סניף גדול בפונה אשר בהודו, שם התנסה ניר במאכלים הודיים רבים, ומשם הביא תערובות אותנטיות שמעניקות לדג טעמים ועמוקים.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין וניר חצרוני, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דג בתבלינים הודים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 שיני שום
  • חצי צרור כוסברה (ועוד קצת להגשה)
  • 3 כפות שמן פשוט
  • 4 עגבניות מרוסקות בפומפייה
  • 4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 800 גרם פילה דג לבן (דניס, לברק, באס או דגי ים)
  • 1 כפית גראם מסאלה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרסקים את הפלפל החריף, השום והכוסברה במעבד מזון כדי להימנע מאצבעות מפולפלות, שבדרך כלל מוצאות את דרכן לעיניים.
  • 2. מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את תערובת הפלפל-שום-כוסברה. מאדים דקה-שתיים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • 3. מאדים דקה-שתיים, מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהרוטב מצטמצם ותפוחי האדמה מתרככים (במידת הצורך מוסיפים מים כדי למנוע הידבקות לתחתית).
  • 4. מתבלים בגראם מסאלה, טועמים את הרוטב ומוודאים שהוא מתובל היטב. מוסיפים את הדגים לסיר, ומבשלים 15-10 דקות תלוי בעובי הדגים.
  • 5. מניחים למשך 10 דקות נוספות כשהלהבה כבויה והמכסה סגור.
  • 6. מגישים את תבשיל הדג עם אורז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully