תבשיל דג בתבלינים הודיים
ל"אמדוקס" יש סניף גדול בפונה אשר בהודו, שם התנסה ניר במאכלים הודיים רבים, ומשם הביא תערובות אותנטיות שמעניקות לדג טעמים ועמוקים.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 1 פלפל ירוק חריף
- 3 שיני שום
- חצי צרור כוסברה (ועוד קצת להגשה)
- 3 כפות שמן פשוט
- 4 עגבניות מרוסקות בפומפייה
- 4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 800 גרם פילה דג לבן (דניס, לברק, באס או דגי ים)
- 1 כפית גראם מסאלה
אופן ההכנה
- 1. מרסקים את הפלפל החריף, השום והכוסברה במעבד מזון כדי להימנע מאצבעות מפולפלות, שבדרך כלל מוצאות את דרכן לעיניים.
- 2. מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את תערובת הפלפל-שום-כוסברה. מאדים דקה-שתיים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
- 3. מאדים דקה-שתיים, מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהרוטב מצטמצם ותפוחי האדמה מתרככים (במידת הצורך מוסיפים מים כדי למנוע הידבקות לתחתית).
- 4. מתבלים בגראם מסאלה, טועמים את הרוטב ומוודאים שהוא מתובל היטב. מוסיפים את הדגים לסיר, ומבשלים 15-10 דקות תלוי בעובי הדגים.
- 5. מניחים למשך 10 דקות נוספות כשהלהבה כבויה והמכסה סגור.
- 6. מגישים את תבשיל הדג עם אורז.