וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דניס בטבחה ירוקה

משפחת וטורי מבשלת כבר 50 שנה אוכל טריפולטאי עם הרבה נשמה במסעדת צ'צ'ו בנתניה. אבי ביטון התאהב בטבחה הירוקה ויצר בהשראתה תבשיל סמיך וחורפי עם דכים

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 5-6 מנות
  • 1/2 1 כוסות (200 גרם) שעועית לבנה מושרת לילה
  • חבילת עלי תרד טריים או מנגולד (500 גרם)
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 10 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ק"ג פילה דג ים (דניס, מוסר ים, לוקוס) פרוס בעובי 3 ס"מ
  • להגשה:
  • לחם לבן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את השעועית בסיר כשעה ורבע.
  • 2. בינתיים בסיר בינוני יוצקים 5 כפות שמן, מוסיפים את התרד ומטגנים בחום נמוך עד שהתרד מצטמצם ומאבד את כל נוזליו.
  • 3. במחבת עם 5 כפות השמן הנותרות, מטגנים את השום והפלפל החריף. מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה נוספת עד שהם מפיצים ריח.
  • 4. מוסיפים למחבת את השעועית המבושלת עם מעט מנוזלי הבישול ואת התרד, שהצטמצם בינתיים, ומערבבים. מבשלים כחצי שעה מכוסה.
  • 5. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואת פרוסות הדג עם העור כלפי מעלה ומבשלים 15 דקות נוספות ללא מכסה. מגישים עם לחם לבן איכותי .
  • מרק עלי מנגולד עם בשר ושעועית

  • אוכל טוניסאי: פקיילה - תבשיל תרד שחור

  • אוכל טריפוליטאי: טבחה בסלק

  • תבשיל דייגים סציליאני

  • סופלקי דגים של דוניא

  • דג צלוי עם תפו"א ועגבניות

  • נזיד דגים

  • פאייה עוף וסלמון

  • חריימה טריפוליטאי חגיגי

  • קדרת לוקוס

  • ציר דגים מעולה

  • דג מרוקאי ברוטב פלפלים חריפים

  • קוסקוס סיציליאני עם ברבוניות

  • קארי גפילטע פיש

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully